Victus 16 laptopta oyun açmaya çalışınca sistem çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

lordEnzo

Picopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1Eu1y70QgdZ8ktElYPyA8GEGSv5jT4dLC?usp=drive_link
RAM
32 GB DDR5 5600 MHz
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
i7
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce HP Victus 16 aldım.
Intel i7 14700HX.
DDR5 5.600MHz 32 GB.
NVIDIA GeForce RTX 4060 GDDR6 8 GB 120W.
Bilgisayar FreeDOS geldi. Ben kendim Windows kurdum ve Wi-Fi sürücü hariç diğer sürücüleri manuel yükledim. Wi-Fi sürücüsünü yükleyemediğim için enthernet kablosu ile modeme bağlayıp Windows Update'e yüklettirdim. Bilgisayarı kurdum. Valorant yükledim. İndirme işlemi bitince bilgisayarı yeniden başlattım. Oyuna girmek istediğimde oyun hem çok geç açılıyor (1-2 dakika sürüyor) hem de daha oyunun başlangıç ekranında mvi ekran yiyorum. Sistem çöküyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Tekrar denedim gene aynısı oldu. Sorun nerede, yardımcı olursanız sevinirim. Minidump dosyalarımı aşağı bırakıyorum.

@lordEnzo
Eve geçince bakacağım çok teşekkür ederim.

Merhaba yaklaşık 1 hafta önce HP Victus 16 aldım.
Intel i7 14700HX.
DDR5 5.600MHz 32 GB.
NVIDIA GeForce RTX 4060 GDDR6 8 GB 120W.
Bilgisayar FreeDOS geldi. Ben kendim Windows kurdum ve Wi-Fi sürücü hariç diğer sürücüleri manuel yükledim. Wi-Fi sürücüsünü yükleyemediğim için enthernet kablosu ile modeme bağlayıp Windows Update'e yüklettirdim. Bilgisayarı kurdum. Valorant yükledim. İndirme işlemi bitince bilgisayarı yeniden başlattım. Oyuna girmek istediğimde oyun hem çok geç açılıyor (1-2 dakika sürüyor) hem de daha oyunun başlangıç ekranında mvi ekran yiyorum. Sistem çöküyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Tekrar denedim gene aynısı oldu. Sorun nerede, yardımcı olursanız sevinirim. Minidump dosyalarımı aşağı bırakıyorum.

Hocam tekrardan merhaba, size 2 sorum olacak. Öncelikle attığınız linkte BIOS'u güncelleyin diyor. 1. si ben bilgisayarı daha dün formatladım. Formatlarken BIOS Update isimli bir driver da vardı onu da kurdum. Onu kurunca bilgisayar otomatik BIOS'a geçti. BIOS'u güncellemek için enter a bas diyordu bastım ve güncelledim. Şimdi tekrardan güncellememe gerek var mı?
2. si eğer tekrardan güncellemem gerekiyorsa nasıl güncelleyeceğim?

Son düzenleme:
@lordEnzo hocam güncel değilse güncelle diyor. :) siz zaten güncellemişsiniz o şıkkı atlayın.

Hocam tekrardan merhaba. Açıkçası dediğiniz işlemleri yapmadım çünkü gerek kalmadı. Bayağıdır sorunsuz kullanıyordum bilgisayarı. 3-4 farklı oyunu 3-4 gün oyandım herhangi bir çökme olmamıştı.
Ancak bugün tekrardan durduk yere çökmeye başladı. Google'a girince internete bağlanınca sebepsiz yere çöküyor. Neden böyle oldu anlamadım.
Minidump raporlarını göndereyim mi?

@turko35408 @Einstein
Merhaba değerli hocalarım.
Hiçbir sebep yokken bilgisayar kökten gitti.
3-4 gündür oynuyordum. 2 gün bıraktım, 2 gün sonra ilk defa açtım. Google'a girdim 2 kere mavi ekran verdi. Windows Defender'dan bakayım dedim, çok garip ama Windows defendera girilmiyor. Bir de ne göreyim. İşlemci boşta bile 70 derecenin altında düşmüyor. Bilgisayarı yeniden başlat diyorum kapanıyor öyle kalıyor geri açılmıyor. Bilgisayarı kapat diyorum, kapatılıyor ekranında kalıyor dakikalarca bekledim kapanmadı. On/off tuşuna uzun basıp kapatabildim. Tekrar denedim bu sefer kapandı ama işlemciye elektrik akışı devam ediyor. Power tuşunun ışığı yanıyor. USB'lere güç gidiyor, fanlar çalışıyor.
Bu son yazdığım muhabbetti bayağı araştırmıştım. Aygıt yönetcisinde USB portalını kapalıyken kapattım, Denetim Masası'ndan, hızlı başlat tikini kaldırdım. Ama olmadı, onun haricinden bilgisayarda bir sorun yoktu derken bugün olanlar oldu. Ne kapanıyor, ne düzgün açılıyor. Windows kullanılamıyor. Kasıyor. Ne oldu anlamadım. Daha kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu…
Garanti vakti geldi sanırım.
Bir üniversite öğrencisi olarak çok sinirli ve üzgünüm…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı