Victus 16 laptopta "SMART Hard Disk Error 301" hatası

armutkafaHD

Centipat
RAM
8gb ddr5
Ekran kartı
3050Ti
İşlemci
i5 12500f
Windows'un kendi yerinden dosya sakla deyip sıfırla dedim. Sonra işlemler devam ediyorken yeniden başladı bilgisayar ve bu hata geldi. Format atamam içerisinde dosyalarım var. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisayar modeli HP Victus 16; i5 12500F, 3050 Ti, 8 GB DDR5 RAM, M.2 SSD (modelini bilmiyorum).

WhatsApp Image 2023-07-16 at 19.12.29.jpeg

Windows'un kendi yerinden dosya sakla deyip sıfırla dedim. Sonra işlemler devam ediyorken yeniden başladı bilgisayar ve bu hata geldi. Format atamam içerisinde dosyalarım var. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bilgisayar modeli HP Victus 16; i5 12500F, 3050 Ti, 8 GB DDR5 RAM, M.2 SSD (modelini bilmiyorum).

Eki Görüntüle 1864508

Hocam ssdniz bozuk bende aynı hatayı aldım. Şu an düzgün çalışır ancak her an gidebilir önemli bilgilerinizi alın. Sonra servise gönderin. Ancak haberiniz olsun biraz sürecek büyük ihtimal her parça yurt dışından geliyor.

Entera basarak devam edebilirsiniz.

SSD modeliniz büyük ihtimal WD810.Servise göndermeniz gerek. Garanti kapsamında değiştirler.

Hocam ssdniz bozuk bende aynı hatayı aldım. Şu an düzgün çalışır ancak her an gidebilir önemli bilgilerinizi alın. Sonra servise gönderin. Ancak haberiniz olsun biraz sürecek büyük ihtimal her parça yurt dışından geliyor.

Entera basarak devam edebilirsiniz.

SSD modeliniz büyük ihtimal WD810.servise göndermeniz gerek. Garanti kapsamında değiştirler.

Entera basınca yeniden başlıyor tekrar bu ekrana açılıyor.

merhaba. aynı sorunu ben de yaşıyorum, aynı bilgisayarda. benimki win11 temmuz güncellemesinden sonra oldu. teknik servisle testleri yaptık, çok yüksek ihtimal yazılımsal bir sorun oluştuğunu söylediler ve benzer şikayetlerin de güncellemeden sonra arttığını söylediler. tanılama yazılımlarında falan disk sağlığı %100 görünüyor bende.

Merhaba. Aynı sorunu ben de yaşıyorum, aynı bilgisayarda. Benimki Windows 11 Temmuz güncellemesinden sonra oldu. Teknik servisle testleri yaptık, çok yüksek ihtimal yazılımsal bir sorun oluştuğunu söylediler ve benzer şikayetlerin de güncellemeden sonra arttığını söylediler. Tanılama yazılımlarında falan disk sağlığı %100 görünüyor bende.

Hocam o hata diskte veya Smart sisteminde oluşan bir hatayı belirtir ve ben o hatayı alali 8 ay oluyor güncelleme ile alakasi yok. Belli ki o SSD'lerde kronik servise gönderin değişsinler. Disk sağlığı bir şeyi belli etmiyor zaten disk sağlığını da Smart sistemi veriyor eğer sistemde bir hata varsa zaten vereceği rakamlara güvenmemek gerekir. O hata düzeltilebilecek bir hata da değil SSD'nin içinde oluşan sorunlardan dolayı oluyor.

Disk şu an çalışıyor ancak diğer gün açılmayabilir verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Hocam o hata diskte veya Smart sisteminde oluşan bir hatayı belirtir ve ben o hatayı alali 8 ay oluyor güncelleme ile alakasi yok. Belli ki o SSD'lerde kronik servise gönderin değişsinler. Disk sağlığı bir şeyi belli etmiyor zaten disk sağlığını da Smart sistemi veriyor eğer sistemde bir hata varsa zaten vereceği rakamlara güvenmemek gerekir. O hata düzeltilebilecek bir hata da değil SSD'nin içinde oluşan sorunlardan dolayı oluyor.

Disk şu an çalışıyor ancak diğer gün açılmayabilir verilerinizi yedeklemenizi öneririm.
Hocam yanıt için teşekkürler. teknik destekteki personel, yazılımsal olduğu hakkında bayağı bir diretti, bakalım yarın arayacaklar tekrar bilgisayarı sıfırlayıpta deneyeceğiz. Sıfırlayıp görmeden servise alamayacaklarını söylediler. Uzun süre bilgisayarsız işler çok aksayacağı için, çekiniyorum açıkçası.

Hocam yanıt için teşekkürler. Teknik destekteki personel, yazılımsal olduğu hakkında bayağı bir diretti, bakalım yarın arayacaklar tekrar bilgisayarı sıfırlayıpta deneyeceğiz. Sıfırlayıp görmeden servise alamayacaklarını söylediler. Uzun süre bilgisayarsız işler çok aksayacağı için, çekiniyorum açıkçası.

Hocam ilk defa öyle birini gördüm sakın çözüldü diye bırakmayın. O durumun yazılımsal olması imkansız açıkçası belki sizin durumunuz farklıdır bilemem ancak degistirmemek içinde yapıyor olabilirler dikkatli olun.

Normalde direk servise almaları lazım sıfırlamadan alamayız diye bir şey dememeleri lazım. Büyük ihtimal sorununuz çözülmez ancak inşallah çözülür hocam HP servisi cidden çok uzun bekletiyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı