Video decode eylemi olduğunda FPS azalıyor

BlvckPearl

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, sorunum şu: YouTube'dan bir video açıyorum, ancak her videoda değil, belirli videolarda görev yöneticisinde "video decode" yazıyor ve %20-%30 GPU kullanımı oluyor. Minecraft oynarken, shader açık olduğu zaman Minecraft'ın kullandığı GPU'dan kesip YouTube videosuna veriyor ve Minecraft'taki FPS'im ciddi oranda düşüyor. Bu "video decode" olayı her videoda olmuyor, sadece bazı videolarda gerçekleşiyor. Opera GX kullanıyorum ve tarayıcı ayarlarına bakındım ama bu durumu çözecek bir ayar bulamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Opera GX ayalarindan "donanim hizlandirma" ayarini kapali tutun ve gorev yoneticisinden Opera GX uzerin sag tiklayip grafik ayarlarini secin ve grafik performansi tercihini dusuk olarak ayarlayin.

Bir de yanlis hatirlamiyorsam YouTube'da oynatilan videolarin hepsi ayni codec'i kullanmiyor. YouTube farkli codec formatlarindaki videolari oynatirken bazen CPU bazen de GPU kullaniyor. Bir eklenti var, h264ify diye. Mesela VP9 gibi codecleri zorla H.264 formatina donusturuyor. Bu H.264 formati cogu donanimda genis bir sekilde destek gordugu icin CPU ve GPU uzerinde daha dengeli calisir, daha dusuk guc tuketimi saglar ve daha kararli bir video deneyimi saglar. Ama elbette h264ify kullanirsaniz video kalitesinden de biraz kaybedebilme ihtimaliniz yok da degil.

Bence once donanim hizlandirma gibi ayarlari kapatin olmazsa h264ify eklentisini deneyin. Yine olmazsa gelin baska bir cozum bulalim.

Opera GX ayalarindan "donanim hizlandirma" ayarini kapali tutun ve Görev Yöneticisi'nden Opera GX uzerin sag tiklayip grafik ayarlarini secin ve grafik performansi tercihini dusuk olarak ayarlayin.

Bir de yanlış hatirlamiyorsam YouTube'da oynatilan videolarin hepsi ayni Codec'i kullanmiyor. YouTube farkli codec formatlarindaki videolari oynatirken bazen CPU bazen de GPU kullaniyor. Bir eklenti var, H264ify diye. Mesela VP9 gibi codecleri zorla H.264 formatina donusturuyor. Bu H.264 formati cogu donanimda genis bir sekilde destek gordugu icin CPU ve GPU uzerinde daha dengeli calisir, daha dusuk guc tuketimi saglar ve daha kararli bir video deneyimi saglar. Ama elbette H264ify kullanirsaniz video kalitesinden de biraz kaybedebilme ihtimaliniz yok da degil.

Bence once donanim hizlandirma gibi ayarlari kapatin olmazsa H264ify eklentisini deneyin. Yine olmazsa gelin baska bir cozum bulalim.

Grafik hızlandırma kapalı zaten. Yazdığımdan beyri FPS düzeldi ama hala video açıkken 30-50 FPS arası oynuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı