Ram konusunda biraz tereddütlerim var.
CL16 3600Mhz ile CL18 3600Mhz arasında kayda değer bir fark var mı ?
PRIME Z590-A bildiğim kadarı ile Asus'un giriş/orta seviye serisi. Eğer CL16 yerine CL18 ram alırsam bütçemi daha çok aşmadan anakartı ROG Strix serisi ile değiştirebilirim. Performans açısından hangisi daha doğru bir tercih olur.
Yani;
CL16 3600Mhz Ram + Asus Prime Z590-A
CL18 3600Mhz Ram + Asus Rog Strix
Hangisi daha doğru bir tercih olur ?

CL16 3600Mhz ile CL18 3600Mhz arasında kayda değer bir fark var mı ?
PRIME Z590-A bildiğim kadarı ile Asus'un giriş/orta seviye serisi. Eğer CL16 yerine CL18 ram alırsam bütçemi daha çok aşmadan anakartı ROG Strix serisi ile değiştirebilirim. Performans açısından hangisi daha doğru bir tercih olur.
Yani;
CL16 3600Mhz Ram + Asus Prime Z590-A
CL18 3600Mhz Ram + Asus Rog Strix
Hangisi daha doğru bir tercih olur ?
Hava ile Sıvı soğutma arasında hangisi daha verimlidir bir fikrim yok. Forumdaki üstadlar bu konuda ikimizi de aydınlatır sanıyorumİşlemcinin çok iyi olmaması eksiği işte onun. İyi de daha iyi olabilir yani.
Kartı daha sonra alacaksan dediğin gibi yap. 10900K, ortalama bir anakart (Intel anakartlardan pek anlamıyorum, o konuda başkası yardımcı olabilir), yüksek MHz 2*16 RAM (veya E-die olması lazım en kalitelileri, onlardan alıp overclocklayabilirsin), 1 TB NVMe SSD, 650-750W bir PSU işini görür. 650 yeter bence.
Dikkatimi çekti üstteki sistemi kontrol edince. 10900K en tepe model olduğu için nasıl sonuç veriyordur bilmiyorum ama ben hava soğutma tercih ediyorum.