Video edit ve render için kullanılan RTX 3070 sisteme yükseltme yapmak mantıklı mı?

cakiryusa

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
Bir süredir aktif olarak kullandığım toplama kasam mevcut ve aklımda birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim. PC ile Warzone 2 tarzı oyunlar dışında yaptığım işler video editi, render almak ve OBS kullanmak. Evlilik arifesinde olduğum için bilgisayara birkaç yıl masraf yapmak istemiyorum, ama derseniz ki işlemciyi satıp yerine 5600X al, o aradaki fiyat farkı şu an için gözüme gelmez. Kısacası sistemden parça değiştirmeden birkaç yıl beni götürmesini istiyorum. Bunun için de şu an ufak tefek masraf yapabilirim. İleride sistemi direk satıp yenisini toplamayı düşünmekteyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1. R5 5600G yerine R5 5600X geçmek şu an için mantıklı mı yoksa gereksiz masraf mı?
2. bu sistemin performansı ortalama ne kadar süre sonra beni üzmeye başlar.

Sistem:
Anakart:
ASUS Prime B550M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G altı çekirdek 3.90 GHz.
RAM: Goodram 16 GB(2x8GB) ırdm Pro 4000MHz CL18.
Ekran kartı: Palit RTX 3070 gamingpro.
Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta
Güç kaynağı: Thermaltake Toughpower 650W Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar.
Bir süredir aktif olarak kullandığım toplama kasam mevcut ve aklımda birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim. PC ile Warzone 2 tarzı oyunlar dışında yaptığım işler video editi, render almak ve OBS kullanmak. Evlilik arifesinde olduğum için bilgisayara birkaç yıl masraf yapmak istemiyorum, ama derseniz ki işlemciyi satıp yerine 5600X al, o aradaki fiyat farkı şu an için gözüme gelmez. Kısacası sistemden parça değiştirmeden birkaç yıl beni götürmesini istiyorum. Bunun için de şu an ufak tefek masraf yapabilirim. İleride sistemi direk satıp yenisini toplamayı düşünmekteyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1. R5 5600G yerine R5 5600X geçmek şu an için mantıklı mı yoksa gereksiz masraf mı?

Sistem:
Anakart:
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G altı çekirdek 3.90 GHz.
Ekran kartı: Palit RTX 3070 gamingpro.
Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta
Güç kaynağı: Thermaltake Toughpower 650W Gold.
Ortada hiçbir sorun yokken yükseltme girişiminde özellikle evlilik arifesindeyken ne gerek var anlamadım? Sistem GTA 6'yı bile rahatlıkla açabilecek bir sistem.

Merhaba dostlar.

Sistem:
Anakart:
işlemci: AMD Ryzen 5 5600G altı çekirdek 3.90 GHz.
ekran kartı: Palit RTX 3070 gamingpro.
kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta
güç kaynağı: Thermaltake Toughpower 650W Gold.

Bu sistem yeterli edit için çok kasılmasına gerek yok.

Sadece danışıyorum dostlar kızmanıza gerek yok 😂 şaka bir yana teşekkür ederim cevaplarınız için ben de gereksiz buluyordum teyit etmek istedim sadece.

Sadece danışıyorum dostlar kızmanıza gerek yok 😂 şaka bir yana teşekkür ederim cevaplarınız için ben de gereksiz buluyordum teyit etmek istedim sadece.
Yani ekran kartınu upgrade edebilirsiniz ama 3070'ten 4070'e geçerseniz monitör 2K olsa bile darboğaz iyi ya da kötü olacak. Bu sistem için Render alırken Ram yetersiz kalabilir sadece. Anakartınız 128GB DDR4 4800Mhz Ram destekliyor. Eğer bana yetersiz geliyor diyorsanız Render konusunda Ram takviyesi ile sistemden maksimum verimi alabilirsiniz sizi en az 4-5 yıl üzmeden götürebilecek bir sistem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı