Video editleme, yapay zeka uygulamaları ve render için AMD vs NVIDIA

IGuard

Decapat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Dostlar, YouTube için video editleme, yapay zeka uygulamaları ve render işlemleri gibi işlerle ilgileniyorum. Bu tarz programlarda ekran kartının önemi nedir? Render işlemini genelde işlemci yapıyor diye biliyordum ama ekran kartı ne kadar devreye giriyor? Bu durumda AMD mi, yoksa NVIDIA marka bir ekran kartı mı tercih edilmeli? Az da olsa oyun da oynuyorum ama önceliğim bu tarz üretkenlik işleridir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, YouTube için video editleme, yapay zeka uygulamaları ve render işlemleri gibi işlerle ilgileniyorum. Bu tarz programlarda ekran kartının önemi nedir? Render işlemini genelde işlemci yapıyor diye biliyordum ama ekran kartı ne kadar devreye giriyor? Bu durumda AMD mi, yoksa NVIDIA marka bir ekran kartı mı tercih edilmeli? Az da olsa oyun da oynuyorum ama önceliğim bu tarz üretkenlik işleridir.

Üretkenlik için NVIDIA daha önde.

Bu işlerde NVIDIA'nın eline su dökülmüyor hocam ama işlemcide AMD veya Intel'den bütçene hangisi yakınsa.

Bu işlerde NVIDIA'nın eline su dökülmüyor hocam ama işlemcide AMD veya Intel'den bütçene hangisi yakınsa.
Yapay zekada nv daha üstün. Görsel oluşturan AI için tensör çekirdekleri gerekiyor bunu nv daha kolay yapıyor. AMD pek giremedi AI işine.
Üretkenlik için NVIDIA daha önde.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bu biraz farklı bir soru olacak ama işlemci tarafında durum nasıl? Yukarıda bahsettiğim işler için hangi işlemci daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki tarafında işlemcileri sağlam senin bütçen belirliyor işlemci tarafını.

Render ve video editörlük için genede bütçeye bağlı bu durum. Sırf NVIDIA CUDA'ya sahip diye RTX 3050 gibi saçma kartlar tercih etmek üzücü olur. Yapay zeka dışında AMD tarafıda Render için donanıma sahip. Tabi RX 7600 ve RTX 4060 gibi direk rakip kart kapışmasında NVIDIA CUDA ile iddialı olsada Render'da AMD kartlar daha iş çıkarabilirler yani.

1748592810348.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçeye göre araştırmak ve karşılaştırmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı