Video Montajı, Edit İçin Program Tavsiyesi

Evet temel mantığı dediğiniz gibi renderlamak değil, aynı şekilde ufak tefek kurgu işleri de değil. Ancak bunları yapamıyor anlamına gelmesin. Pekala bahsedilen işleri diğer programlardan iyi yapabilirsiniz. Ve önünüze sürülen birçok araç gereçle daha kullanışlı olan ve yeteneklerinizi sergilemenize olanak sağlayan bir program. Ayrıca bahsedilen programlar birbirleri ile entegre çalışır haldeler. Benim tavsiyem sadece temeli kurgu olan bir program üzerine yoğunlaşmaktansa, temelini bir işe dayandırmayan After FX'i kullanmaktır. Kameramanlık ve montaj eğitimi gören bir kişi olduğunuzu söylüyorsunuz ve After FX'e video edit için uygun değil diyorsunuz kusura bakmayın ama bu akla ziyan bir durum.

Evet temel mantığı dediğiniz gibi renderlamak değil, aynı şekilde ufak tefek kurgu işleri de değil. Ancak bunları yapamıyor anlamına gelmesin. Pekala bahsedilen işleri diğer programlardan iyi yapabilirsiniz. Ve önünüze sürülen birçok araç gereçle daha kullanışlı olan ve yeteneklerinizi sergilemenize olanak sağlayan bir program. Ayrıca bahsedilen programlar birbirleri ile entegre çalışır haldeler. Benim tavsiyem sadece temeli kurgu olan bir program üzerine yoğunlaşmaktansa, temelini bir işe dayandırmayan After FX'i kullanmaktır. Kameramanlık ve montaj eğitimi gören bir kişi olduğunuzu söylüyorsunuz ve After FX'e video edit için uygun değil diyorsunuz kusura bakmayın ama bu akla ziyan bir durum.
2 çiçek eklemek için AE kim kullanıyor bana gösterir misiniz lütfen? Ama diğer konularda haklısınız ona lafım yok fakat arkadaşın istediği gradient ile Premiere'de kolayca yapılabilir. Ha ben her sahnede tek tek çizip boyamak istiyorum dersen buyur AE kullan seçim senin.

Senin hayalgücün 2 çiçeği ekrana koymaktan ibaretse tabi ki premier pro kullanabilirsin. Ben diyorum ki bugün 2 çiçek koyarsın yarın öbür gün yaptığının üstüne koyarsın. Yarın öbür gün çiçeği kendin oluşturursun. 3. gün partiküle girersin çiçek açılırken yapraklar uçuşur. Bu geliştirmeler uzarda gider. After FX kadar kapsamlı ve çok yönlü bir hareketli grafik/görsel efekt programı yok. Yapabileceği şeyin daha iyi olması varken niye adama temeli kurgu olan programı önerelim. Senin dediğine bakarsak da motion graphic için powerpoint kullanalım. Sonuçta iki programda çıkan yemeğin adı motion graphic.

Hocam siz konuyu yanlış anladınız galiba. İsterse AE kullansın ama 0'dan başlayan bir insan için AE çok çok zor. Sıfırdan premiere öğrendikten sonra Ae zaten kolay gelir.
After FX kadar kapsamlı ve çok yönlü bir hareketli grafik/görsel efekt programı yok.
E bu dediğine ben bir şey demedim zaten.

Zor değil hocam. Layer tabanlı kompozit bir program nasıl zor olsun. Aksine eğlenceli bir yazılım olarak görülmeli. Ben zor demenizi kapasite meselesine veya herhangi bir faktöre bağlamak istemem ancak yeni başlayan bir kişiye tavsiye verirken kendi bildiğimizi okumak yerine aydınlatıcı bilgiler vermeliyiz. Ben sizin mesajınız da After FX hakkındaki yanlış olan kanınızın hiç aydınlatıcı olmadığını düşündüğümden bir kaç tümce kurdum. Bu işe yeni adım atacak kişilere kısıtlı değilde daha geniş imkan sunan, yeteneklerini sergileyebileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği bir yazılım önermenin daha hoş olacağını sizde biliyorsunuzdur.

Zor değil hocam. Layer tabanlı kompozit bir program nasıl zor olsun. Aksine eğlenceli bir yazılım olarak görülmeli. Ben zor demenizi kapasite meselesine veya herhangi bir faktöre bağlamak istemem ancak yeni başlayan bir kişiye tavsiye verirken kendi bildiğimizi okumak yerine aydınlatıcı bilgiler vermeliyiz. Ben sizin mesajınız da After FX hakkındaki yanlış olan kanınızın hiç aydınlatıcı olmadığını düşündüğümden bir kaç tümce kurdum. Bu işe yeni adım atacak kişilere kısıtlı değilde daha geniş imkan sunan, yeteneklerini sergileyebileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği bir yazılım önermenin daha hoş olacağını sizde biliyorsunuzdur.
Haklısın. Konu sahibi arkadaş herhalde tamamen aydınlanmıştır. Biraz tartışma ortamına dönse de... 😀😀

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı