Video ses senkron sorunu

Alper P

Kilopat
Katılım
29 Aralık 2012
Mesajlar
232
Yer
Balıkesir/Altınoluk
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
PHP Geliştirici
Youtube, Netflix, PuhuTV BluTV veya bilgisayar üzerinden Gom Player ya da Media Player Clasic ile video izlerken bir süre sonra (bu süre değişiklik gösterebiliyor) video ile ses arasında bir senkron sorunu oluyor.

Black Desert Online adında bir MMORPG oynuyorum oyunda sistem durumuna küçültme özelliği var bunu kullanınca oyun sistem durumuna küçülüyor ve sistem gereksinimlerini çok az kullanıyor. CPU kısmı 5 ile 20 arası gidip geliyor.

Screenshot_1.jpg


Oyunu açıp otomatik yapacağı bir şeye bırakıp oyunu alta alıyorum ve ardından zaman geçirmek için film veya Youtube'dan takip ettiğim kanalların videolarını izliyorum ama bir süre sonra ses senkron sorunu oluşuyor. Sayfayı yenilediğim de senkron sorunu düzeliyor fakat bir süre sonra tekrar oluyor.

Oyun tamamen kapalıyken bu senkron sorununu yaşamıyorum. Sistemim kötü bir sistem de değil ki diyeyim bilgisayar kaldırmıyor zorlanıyor. Bellek en fazla 8 GB civarında kullanılıyor işlemci %10 - %20 civarlarında oyun gizli durumda olduğu için GPU kullanımı da 0 görünüyor.

Başlarda K-Lite Codec Pack'den kaynaklandığını düşünmüştüm. Video işlemeyi ekran kartı yapsın diye "NVIDIA CUVID" seçmiştim. Ekran kartı işlemeyi yapamıyor mu acaba diye düşünerek Codec'i kaldırıp bu sefer de "DXVA2 (copy-back) olarak kurdum ama senkron sorunu hala devam etmekte. Ne yaptıysam bu sorunu bir türlü çözemedim.

Video izlerken tarayıcının istatistikleri;
Screenshot_2.jpg

Bilgisayardan video izlerken ki istatistik;
Screenshot_3.jpg


Screenshot_4.jpg


Not: K-Lite Codec Pack kurarken son olarak ta ekran kartını sadece Media Player Clasic'de kullanılır yaptım sorun devam etmekte.

Çözüm için önerilerinizi bekliyorum

Sistem özellikleri;
  • İşlemci: i7 8700K
  • Ekran kartı: GTX 1080
  • RAM: 16 GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yaşıyorum aynı sorunu, birkaç zamandır var.
Kimse farkında değil heralde..

Ben tarayıcı Chrome kullanıyorum.

Üstadlar bir baksınlar neden olabilir?

Bu durumdan muzdarip başka hiç kimse yokmu?

Windows'dan kaynaklanıyor sanırım.
Bahar Güncellemesi ile düzelir diye düşünüyorum.
Oda ertelendi.. Bekleyeceğiz, göreceğiz..
 
Son düzenleme:
aynı sorun bende de var. Nereden izlediğinin bir önemi yok. Tarayıcı yada netflix pc den vlc olsun ses bir kaç dakika sonra kayıyor. Çok sinir bozucu ve ben de hiç bir yerde çözümünü göremedim.
 
@kapoera889 Sorunun hala devam ediyorsa şunu dener misin bende böyle düzeldi. Senkron sorunu olmuyor ne alakası varmış onu da bilmiyorum ama senkron sorunu yaratmıyor artık.

Çözüm:
Denetim Masası>Güç Seçenekleri Kısmına girin ardından sol tarafta "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" kısmına tıklayın
Screenshot_6.jpg


Açılan kısımda "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştirin" yazısına tıklayın ardından aşağıda"Kapatma ayarları" kısmında "Hızlı başlatmayı aç (önerilen)" seçeneğinin kutucuğunda ki işareti kaldırın. Alt kısımda "Değişiklikleri kaydet" butonuna tıklayarak kaydedin ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
Screenshot_7.jpg


Screenshot_8.jpg


Son olarak "Güç Seçenekleri" Kısmında "Yüksek Performans' seçili kullanıyorum ki işlemci ve ekran kartından tam verim alayım diye diğer planlarda bir değişiklik olur mu bilmiyorum denemedim.
Screenshot_9.jpg


Bu işlemleri yaptıktan sonra bende senkron sorunu düzeldi, umarım sizin de işinize yarar.
Hala bu hızlı başlatma ile ne alakası var çözemedim. Acaba bilgisayar çalışırken bu hızlı başlatma açık olduğunda yapılan işlemler sürekli bir yerde cache'e mi aktarılıp bize sunuluyor tam detayını bilemedim. Çalıştı, sorunum çözüldü, memnunum :D
 
Son düzenleme:
Eğer "Güç Tasarrufu" yada "Dengeli Mod" da kullanmak istersenizde "Video Yürütülürken" sekmesindeki seçeneği "Video kalitesini iyileştir" olarak değiştirince de sorun düzeliyor.e
En azından benim eski pc de düzeldi. Bu konuda bize bir fikir verdiği içinde @@Alper P ya teşekkürler.
guc_tasarrufu.jpg

Bu arada bazı Eski ankartlarda" güç tasarrufu" yada "dengeli modda" kullanmak isteyenler içinde "PCI Express / Bağlantı durumu güç yönetimi "sekmesini kapalı seçmekte gerekebiliyor.
 

Dosya Ekleri

  • guc_tasarrufu_2.jpg
    guc_tasarrufu_2.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:

Geri
Yukarı