Video sıkıştırma programı

lProfessoRl

Hectopat
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
155
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar, 3-4 hafta boyunca internetin olmadığı yerde olacağım. YouTube üzerinden dersler alıyorum. O videoları toptan indireceğim fakat ciddi miktarda yer kaplayacak. Normalde WinRAR kullanıyordum fakat küçük bir araştırma sonucunda 7-ZIP programının yüksek miktarda sıkıştırdığını, sıkıştırmanın diğerlerine nazaran kısa sürede tamamladığını öğrendim. Videolar sıkıştırıldıktan sonra tekrar açıldığında kalite kaybına uğrar mı? Videoları hangi programla sıkıştırmak daha doğru olur? Programda yapılması gereken ayarlar nelerdir?
 
Videolar sıkıştırıldıktan sonra tekrar açıldığında kalite kaybına uğrar mı?
Hayır uğramaz. İndirdiğiniz videolar için kalite ve boyut olarak en verimli seçenek 480p yahut 720p'dir bence. O kalitedeki videoların boyutları da fazla olmuyor zaten. Onun haricinde Handbrake programı ile sıkıştırılabilir.
 
Handbrake'i deneyeceğim. Dediğim gibi 7-ZIP bayağı öneriliyordu ama bir yerlerde MP4 formatı zaten sıkıştırılmış olduğu için ya az ya da hiç boyutu azalmıyormuş. YouTube'ta ki videolara MP4 formatı denmiyor mu? O yüzden mi Handbrake'i önerdiniz?
 

Geri
Yukarı