Çözüldü "VIDEO TDR FAILURE" Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Mert096

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar birkaç gündür "VIDEO TDR FAILURE nvlddmkm.sys" hatası alıyorum. Buyrun minidump dosyalarım

Sistemim: INTEL H55
I7 870
GTX 1050
SANDISK 480GB SSD
8 GB RAM
COOLER MASTER MWE 600 WHITE

Çözüm
Anladım. GPU'nun sıcaklıklarını da kontrol etmeyi unutmayın zira çok ısınması da bu tarz sorunlara sebep olabilir. DDU için gerekli rehber aşağıda mevcut. Ayrıca sürücü olarak da aşağıdakini indirip kurmayı dener misiniz?

Minidump dosyalarına şimdilik bakamadım fakat ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi deneyin.
Sürücüm güncel. Şuanda DDU ile kaldırıp bir önceki sürümü kurmayı deneyeceğim.
Bir eski sürücüyü kurdum şu anda sıkıntı yok. Eğer tekrarlarsa tekrardan yazarım.
Az önce bilgisayarım iki kere donup kendini yeniden başlattı fakat mavi ekran vermiyor.
Minidump dosyalarına şimdilik bakamadım fakat ekran kartı sürücünüzü güncellemeyi deneyin.
Bir eski sürüme daha güncelledim fakat şimdi de mavi ekran vermeye devam ediyor. Yardım eder misiniz?

Son düzenleme:
Sürücüm güncel. Şuanda DDU ile kaldırıp bir önceki sürümü kurmayı deneyeceğim.
Bir eski sürücüyü kurdum şu anda sıkıntı yok. Eğer tekrarlarsa tekrardan yazarım.
Az önce bilgisayarım iki kere donup kendini yeniden başlattı fakat mavi ekran vermiyor.

Bir eski sürüme daha güncelledim fakat şimdi de mavi ekran vermeye devam ediyor. Yardım eder misiniz?
Yeni minidump dosyalarını paylaşın. @Şükrü Ali Ögel yardım edebilir.

Selam, bu hata ve kodu ekran kartı sürücüsü bozulmasına veya eski NT 2.0 çekirdeninin bozulmasına işarettir.

Sürücü sürümünüzü DDU ile kaldırıp stabil bir sürücü kurmanız mümkündür.

XMP, OC programlarını kaldırın ayrıca.
Ve Memtest64 ile bellekleri test edin.

Son olarak sürücü için şu makaleyi bir okuyun:Solvusoft VIDEO_TDR BSOD solve.

Windows10 için aynı adımları izleyebilirsiniz güncel NVIDIA sürücüleri eskisi gibi pek stabil değil stabil bir sürücü için konu açın.

Ayrıca, daha hatasız sürücü için GeforceExperience kullanmanız tavsiyemdir.

Bunlar için pek bir şey bulamadım dökümde, siz nereden buldunuz? (Ben de yeniyim.)

Ayrıca yukarıda söylediklerinize ek olarak bir de Corsair ile ilgili yazılım varsa kaldırın.

Selam, bu hata ve kodu ekran kartı sürücüsü bozulmasına veya eski NT 2.0 çekirdeninin bozulmasına işarettir.

Windows10 için aynı adımları izleyebilirsiniz güncel NVIDIA sürücüleri eskisi gibi pek stabil değil stabil bir sürücü için konu açın.

Şuan güncel sürümden 2 sürüm eski bir sürücüyü kullanıyorum. 1 sürüm eskisini kurduğumda sadece sistem donup kendini yeniden başlatıyordu. 1 eski sürüme daha geçtiğimde tekrar mavi ekran hatası almaya başladım. Sistemimde GPU TWEAK uygulaması yoktu. Belki ekran kartına fazla yük bindiği içindir dedim uygulamayı yükledim. Kendi profilimi oluşturup Power Target'i %85'e ve diğer GPU Clock vs. az bir miktar azalttım. Şu anda hata almıyorum.
Bunlar için pek bir şey bulamadım dökümde, siz nereden buldunuz? (Ben de yeniyim.)

Ayrıca yukarıda söylediklerinize ek olarak bir de Corsair ile ilgili yazılım varsa kaldırın.
Corsair iCUE yazılımını kullanıyorum. Kullandığım mouse Corsair olduğundan dolayı.
Ayrıca bunlar da yeni oluşmuş minidump dosyaları.

2020 Kasım'da MemTest86 ile başka bir sorun yüzünden test yaptırmışlardı. 17 saat açık bıraktığım testte herhangi bir sorun olmamıştı.

Son düzenleme:
Corsair iCUE yazılımını kullanıyorum.
Kaldırın, mavi ekrana sebep olabilir. Dökümde öyle gözükmüş.
Vanguard kaldırın.

Hata tekrardan ekran kartı sürücüsünün veya ekran kartının bozulmasından kaynaklanıyor görünüyor.

Kaldırın, mavi ekrana sebep olabilir. Dökümde öyle gözükmüş.
Vanguard kaldırın.

Hata tekrardan ekran kartı sürücüsünün veya ekran kartının bozulmasından kaynaklanıyor görünüyor.
iCUE yazılımını kaldırırken 2 defa mavi ekran yedim. Bilgisayar yaklaşık 30 dakika - 1 saat arasında çalışırken bir sorun yoktu. iCUE yazılımını kaldırmaya bastığımda yaklaşık 30 saniye sonra mavi ekran yedim tekrardan. Şu anda kaldırdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı