VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR mavi ekran hatası

Fotohijyenik

Centipat
Daha fazla  
Sistem: Lenovo V15-IWL 81YE008ETX / Intel Core i5-8265U 1.60GHz / 12 GB RAM (orijinal hali 4 GB RAM) / 240 GB SSD (orijinal hali 1TB hard disk) / 2 GB GeForce MX110 15.6” HD.
Sistemde Dahili Intel ekran kartı var, NVIDIA MX110 Harici durumda.

Yardımınıza ihtiyacım var çünkü 3 gündür uğraşıyorum hâlâ çözemedim.

Windows güncelleştirmelerini kontrol ettim - İşe yaramadı.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu işledim - İşe yaramadı (arızalı bir dosya bulmadı)
Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Format attım, Windows 10'dan W11'e temiz kurulumla geçtim - İşe yaramadı.
Ama ne zamanki ekran kartı sürücüsünü kaldırıyorum sorun çözülüyor. Her geri yüklendiğimde iyi çalışıyor. Ta ki uzun süre geçirene kadar ya da net bir şekilde bilgisayarı yeniden başlatana kadar. Hatta oyun dahi oynatıyor sürücüyü tekrar kurunca, ama yeniden başlatınca tekrar mavi ekran ve aynı hata kodu.

Dosya Ekleri

• IMG20250804151100~2.jpg
    IMG20250804151100~2.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 29
Teşekkürler fakat şöyle bir durum var. Ben bilgisayarı Windows 11'e yükselttim ve Windows 11 için BIOS güncellemesi gözükmüyor yanlış değilsem.

Eğer setupda USB ile ilgili bir seçenek varsa onu seçip USB üzerinden BIOS Update edebilirsiniz. Eğer yoksa Windows 11 üzerinden Update yapabilirsiniz bir problem çıkmaz. Çünkü aynısı benim de başıma gelmişti 😂. Update dosyası Windows 7 içindi ama 10-da kurdum hiçbir problem çıkmadı.
Ama ilk önce BIOS versionu eski mi?

Eğer setupda USB ile ilgili bir seçenek varsa onu seçip USB üzerinden BIOS Update edebilirsiniz. Eğer yoksa Windows 11 üzerinden Update yapabilirsiniz bir problem çıkmaz. Çünkü aynısı benim de başıma gelmişti 😂. Update dosyası Windows 7 içindi ama 10-da kurdum hiçbir problem çıkmadı.
Sanırsam Setup'ta öyle bir seçenek yok, yani... bilmiyorum. W11'in tüm güncelleştirmelerini ise yaptım, şuan tekrar denetledim geri kalanları yapıyorum. Fakat şunu belirtmek isterim, Şuan Nvidia ekran kartı sürücüsü yani harici sürücü yüklü değil. Yüklediğim an ya da sürücüyü yükleyip yeniden başlattığım an mavi ekran yiyorum.

Versiyonun eski olup olmadığını nasıl öğrenirim bilmiyorum

Son düzenleme:
Sanırsam Setup'ta öyle bir seçenek yok, yani... Bilmiyorum. W11'in tüm güncelleştirmelerini ise yaptım, şu an tekrar denetledim geri kalanları yapıyorum. Fakat şunu belirtmek isterim, şu an NVIDIA ekran kartı sürücüsü yani harici sürücü yüklü değil. Yüklediğim an ya da sürücüyü yükleyip yeniden başlattığım an mavi ekran yiyorum.

Versiyonun eski olup olmadığını nasıl öğrenirim bilmiyorum.

Windows tuşuna bastıktan sonra "msinfo32" yazın ve tıklayın. İlk açılan pencereyi bana resim olarak atsanız çok iyi olur :)

BIOS sürümünüz 1 ay eski. Yine de yapmanızda fayda var hocam :). Çünkü yalnızca bu güncelleme kritik olarak gösteriliyor. Tam emin değilim problemi çözüceğine ama yine de yapmanız iyi olur.
Yani sonrasında bir uyuşmazlık veya sorun yaşamayacaksam neden olmasın, yaparım :D
Direkt lenovo üzerinden sadece en üstteki bios güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.

Yani sonrasında bir uyuşmazlık veya sorun yaşamayacaksam neden olmasın, yaparım :D
Direkt Lenovo üzerinden sadece en üstteki BIOS güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.

BIOS Update yapmamıştan önce bu videonu mutlaka izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direkt Lenovo üzerinden sadece en üstteki BIOS güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.

Hangisinin tarihi yeniyse onu yapın hocam. :)

BIOS Update yapmamıştan önce bu videonu mutlaka izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangisinin tarihi yeniyse onu yapın hocam. :)

Tamamdır, çok teşekkür ediyorum. Sonucu daha rahat bir zamanda ileticem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı