Yardımınıza ihtiyacım var çünkü 3 gündür uğraşıyorum hâlâ çözemedim.
Windows güncelleştirmelerini kontrol ettim - İşe yaramadı.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp SFC /scannow komutunu işledim - İşe yaramadı (arızalı bir dosya bulmadı)
Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yükledim - İşe yaramadı.
Format attım, Windows 10'dan W11'e temiz kurulumla geçtim - İşe yaramadı.
Ama ne zamanki ekran kartı sürücüsünü kaldırıyorum sorun çözülüyor. Her geri yüklendiğimde iyi çalışıyor. Ta ki uzun süre geçirene kadar ya da net bir şekilde bilgisayarı yeniden başlatana kadar. Hatta oyun dahi oynatıyor sürücüyü tekrar kurunca, ama yeniden başlatınca tekrar mavi ekran ve aynı hata kodu.
Eğer setupda USB ile ilgili bir seçenek varsa onu seçip USB üzerinden BIOS Update edebilirsiniz. Eğer yoksa Windows 11 üzerinden Update yapabilirsiniz bir problem çıkmaz. Çünkü aynısı benim de başıma gelmişti . Update dosyası Windows 7 içindi ama 10-da kurdum hiçbir problem çıkmadı.
Ama ilk önce BIOS versionu eski mi?
Eğer setupda USB ile ilgili bir seçenek varsa onu seçip USB üzerinden BIOS Update edebilirsiniz. Eğer yoksa Windows 11 üzerinden Update yapabilirsiniz bir problem çıkmaz. Çünkü aynısı benim de başıma gelmişti . Update dosyası Windows 7 içindi ama 10-da kurdum hiçbir problem çıkmadı.
Sanırsam Setup'ta öyle bir seçenek yok, yani... bilmiyorum. W11'in tüm güncelleştirmelerini ise yaptım, şuan tekrar denetledim geri kalanları yapıyorum. Fakat şunu belirtmek isterim, Şuan Nvidia ekran kartı sürücüsü yani harici sürücü yüklü değil. Yüklediğim an ya da sürücüyü yükleyip yeniden başlattığım an mavi ekran yiyorum.
Sanırsam Setup'ta öyle bir seçenek yok, yani... Bilmiyorum. W11'in tüm güncelleştirmelerini ise yaptım, şu an tekrar denetledim geri kalanları yapıyorum. Fakat şunu belirtmek isterim, şu an NVIDIA ekran kartı sürücüsü yani harici sürücü yüklü değil. Yüklediğim an ya da sürücüyü yükleyip yeniden başlattığım an mavi ekran yiyorum.
Versiyonun eski olup olmadığını nasıl öğrenirim bilmiyorum.
BIOS sürümünüz 1 ay eski. Yine de yapmanızda fayda var hocam . Çünkü yalnızca bu güncelleme kritik olarak gösteriliyor. Tam emin değilim problemi çözüceğine ama yine de yapmanız iyi olur.
BIOS sürümünüz 1 ay eski. Yine de yapmanızda fayda var hocam . Çünkü yalnızca bu güncelleme kritik olarak gösteriliyor. Tam emin değilim problemi çözüceğine ama yine de yapmanız iyi olur.
Yani sonrasında bir uyuşmazlık veya sorun yaşamayacaksam neden olmasın, yaparım
Direkt lenovo üzerinden sadece en üstteki bios güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.
Direkt Lenovo üzerinden sadece en üstteki BIOS güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.
Direkt Lenovo üzerinden sadece en üstteki BIOS güncellemesini mi yapmalıyım? Çünkü altında 1 tane daha kritik olan var.