VIDEO_TDR_FAILURE Mavi Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

Evet, maalesef makaleye göre donanımım sorunlu gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 20220223_214556.jpg
    20220223_214556.jpg
    192,4 KB · Görüntüleme: 48
  • 20220223_214458.jpg
    20220223_214458.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 42
@KojiroHyuga04 @Enes3078

Açılın yeni mavi ekrancınız geldi! 😎

Allah için bir şeyler öğretin be Windbg Preview var bakışıyoruz sadece başka vasfımız yok :D

Allah için bir şeyler öğretin be, Windbg Preview var bakışıyoruz sadece başka vasfımız yok :D
Bunun birçok sebebi var. Sosyal üyeleri genelde bilmediği konulara veya tecrübesi olmadığı konulara yazmak için heveslidir, yani mavi ekran ile alakalı pek bir şey bilmediği halde konuları yazıp konu sahibinin sistemini daha da kötü hale getirebilir. Bunun önüne geçmek için pek WinDbg rehberi yapılmıyor. Yapıldığı var ama zaten detaylı değiller. O yüzden sorunların çözülmesi hakkında makale yapmak daha mantıklı. :)

Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan biraz internette araştırmanı tavsiye ederim. Zaten bunun hakkında Sosyal'de 5-10 tane konu açılmıştır ve referans aldığımız kaynakları paylaşmışımdır. Ek olarak sen üstüne biraz uğraşırsan WinDbg'yi anlamak kolay hale gelebiliyor. Ama ben hala anlayamıyorum. 😑
WinDbg'yi anlamak gerçekten çooook zor diyebilirim, hop birkaç hata kodu öğrenmekle olunmuyor maalesef.

Bunun birçok sebebi var. Sosyal üyeleri genelde bilmediği konulara veya tecrübesi olmadığı konulara yazmak için heveslidir, yani mavi ekran ile alakalı pek bir şey bilmediği halde konuları yazıp konu sahibinin sistemini daha da kötü hale getirebilir. Bunun önüne geçmek için pek WinDbg rehberi yapılmıyor. Yapıldığı var ama zaten detaylı değiller. O yüzden sorunların çözülmesi hakkında makale yapmak daha mantıklı. :)

Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan biraz internette araştırmanı tavsiye ederim. Zaten bunun hakkında Sosyal'de 5-10 tane konu açılmıştır ve referans aldığımız kaynakları paylaşmışımdır. Ek olarak sen üstüne biraz uğraşırsan WinDbg'yi anlamak kolay hale gelebiliyor. Ama ben hala anlayamıyorum. 😑
WinDbg'yi anlamak gerçekten çooook zor diyebilirim, hop birkaç hata kodu öğrenmekle olunmuyor maalesef.

Teşekkür ederim, araştırmalar yapıyorum zaten. Mevcutta yazdığım PC donanımları ve OC konularına biraz mesafe koyup yeni konulara yelken açmak istedim açıkçası.

Henüz konulara minidump dosyalarına bakarak yazmıyorum, bu iş için bayağı acemiyim ve konu sahibinin yanlış yönlenmesini istemem; epi topu 5-6 tane mesajım var zaten mavi ekran konularına 3 tanesi konu sahibine minidump attırmak ama kendim bakmıyorum. :D

Windbg için Technopat'ın bir video rehberi vardı ama çok detaylı değildi, pek açıklayıcı bir kaynak da bulamadım. Önce ne neye tekabül ediyor öğrenip öyle öyle mavi ekran konularına giriş yapma hevesim var. Tekrar teşekkür ederim tavsiyeler ve fikirler için. :)

Windbg için Technopat'ın bir video rehberi vardı ama çok detaylı değildi, pek açıklayıcı bir kaynak da bulamadım. Önce ne neye tekabül ediyor öğrenip öyle öyle mavi ekran konularına giriş yapma hevesim var. Tekrar teşekkür ederim tavsiyeler ve fikirler için. :)

Belli değil ama belki Recep hocadan kısa süre içinde yeni bir video rehber gelebilir. Geçen yıl bir konuda belirtmişti yapacağını. 🙂 Geçen yıldan beri heyecanla bekliyorum, bu yıl hallolacak umarım.

Okuldaki tahtaya OC uygulanmadığına eminim.
Ekran kartı da yok.

Peki neden sürekli BSOD yiyor?

Ne yani tek sebep bunlar mı?

-Moderatör arkadaşlar lütfen mesajı taşımayın-

Okuldaki tahtaya OC uygulanmadığına eminim.
Ekran kartı da yok.

Peki neden sürekli BSOD yiyor?

Ne yani tek sebep bunlar mı?

-Moderatör arkadaşlar lütfen mesajı taşımayın-

Ekran kartı olmasa görüntü alamazsınız. RAM'de hata olabilir ki makalede bundan bahsetmiştim, CPU'nun oturma kısmında. Dilerseniz minidump dosyanızla konu oluşturabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı