Videoda marka ismi vermek reklam mıdır?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, video üretenler, yayın yapanlar vs. yardımcı olursa sevinirim.
Video esnasında X markadan bahsetmek (ürün görseli göstermeden sadece sözde bahsetmek “x markanın şu ürünü şöyle böyle” gibi) konuşmak, reklam mıdır? Yani sırf bunun için #reklam #iş birliği falan yazmaya gerek var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ürünün anlaşılmayacak şekilde arayüzünü kapatırsanız ve markadan bahsetmezseniz gerek yok.
Marka ürün adı verdiğimiz takdirde ondan bahsetmek her türlü reklam yazmamıza neden oluyor yani doğru mu ? Atıyorum ülkerin saklıköyü çok güzel ben çok seviyorum dedik. Bunun için dahi yazmak lazım mı açıklamaya ? Tuhaf gelebilir ama bilmediğimden ve millet sırf bu yüzden tonla ceza yediği için merak ettim.

Evet hocam maalesef ülker deseniz bile yazmak durumundasınız :(
İyi de rastgele videolarda adam muhabbet esnasında bahsediyor mesela herhangi bir markadan , bakıyorum yazmıyorlar reklam falan , bu nasıl oluyor klasik TC nin denetimsizliğini mi kullanıyorlar ?
Merhaba adam gezi vlogu çekiyor konu açılıyor nvidianın geforce now hizmetinin rezilliğinden bahsediyor ya da bizim ülkede de bunu a markası üretiyor falan diyor bu gibi durumlarda.

Bu sosyal medya işleri epey karışık ya harbiden sırf bu iş için muhasebeci tutmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı