Videoda marka ismi vermek reklam mıdır?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, video üretenler, yayın yapanlar vs. yardımcı olursa sevinirim.
Video esnasında X markadan bahsetmek (ürün görseli göstermeden sadece sözde bahsetmek “x markanın şu ürünü şöyle böyle” gibi) konuşmak, reklam mıdır? Yani sırf bunun için #reklam #iş birliği falan yazmaya gerek var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ürünün anlaşılmayacak şekilde arayüzünü kapatırsanız ve markadan bahsetmezseniz gerek yok.
Marka ürün adı verdiğimiz takdirde ondan bahsetmek her türlü reklam yazmamıza neden oluyor yani doğru mu ? Atıyorum ülkerin saklıköyü çok güzel ben çok seviyorum dedik. Bunun için dahi yazmak lazım mı açıklamaya ? Tuhaf gelebilir ama bilmediğimden ve millet sırf bu yüzden tonla ceza yediği için merak ettim.

Evet hocam maalesef ülker deseniz bile yazmak durumundasınız :(
İyi de rastgele videolarda adam muhabbet esnasında bahsediyor mesela herhangi bir markadan , bakıyorum yazmıyorlar reklam falan , bu nasıl oluyor klasik TC nin denetimsizliğini mi kullanıyorlar ?
Merhaba adam gezi vlogu çekiyor konu açılıyor nvidianın geforce now hizmetinin rezilliğinden bahsediyor ya da bizim ülkede de bunu a markası üretiyor falan diyor bu gibi durumlarda.

Bu sosyal medya işleri epey karışık ya harbiden sırf bu iş için muhasebeci tutmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı