Videodaki altyazıyı alıp altyazısız halindeki aynı videoya eklemek

• Konuyu başlatan fixit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 2.052

fixit

Megapat
Merhabalar, elimde çeşitli sayıda aynı videoların altyazılı ve altyazısız ham şekildeki halleri var. Altyazısız olanların kalitesi daha yüksek ve de aşağıda paylaşacağım üzere altyazılı olan hallerinde sonradan eklenmiş türkçe altyazı ile ingilizce altyazılar birbirlerini bazen kesebiliyorlar. Benim istediğim bu videolardaki türkçe altyazıyı ayırıp altyazısız olan haline ekleyebilir miyim?

Videolardan Örnekler:

Video 1:
sdfsdfsdf.JPG
asdasdasdasdasdasdadasdad.JPG

Video 2:
asdasdasdaasdasdasda.JPG
asdasdasdasdasdasd.JPG

Biraz araştırmam sonucunda az bir bilgi sahibi oldum ve bunun üzerine bilen arkadaşlara şu soruyu sormak istiyorum ?

Altyazılar eklenirken Hardsub ve Softsub olarak ikiye ayrılıyormuş. Softsub olursa altyazıların alınması daha kolaymış ancak Hardsub olduğu takdirde gömülü olarak geliyormuş bunların alınması daha zormuş ve farklı yollar uygulanıyormuş. Gömülü şeklinde gelenlerde kendi içinde Embedded ve Forced olarak ikiye ayrılıyormuş, forced olursa çok çok zormuş ayırması piksellere işleniyormuş altyazısı. Sorum şu olacak elimdeki videoların altyazı türlerini nasıl anlarım Hardsub veya Softsub mu şeklinde ona göre bir karar vereceğim uğraşıp uğraşmama tarzında.

Videolar mp4 formatında ve bilgileri şu şekilde:

video 1-1.JPG

video 1-2.JPG

video 2-2.JPG

video 2-3.JPG

Son düzenleme:
Eğer dediğiniz gibi altyazılar yazılım ile ekledi ise MKVToolNix GUI adındaki program ile kolayca yapabilirsiniz. Fakat sizin attığınız resimler daha çok Vegas Pro gibi montaj programları ile gömülmüş gibi duruyor. Onlar için de ne yapılabilir bilmiyorum maalesef o kadar bilgim yok.

Eğer dediğiniz gibi altyazılar yazılım ile ekledi ise MKVToolNix GUI adındaki program ile kolayca yapabilirsiniz. Fakat sizin attığınız resimler daha çok Vegas Pro gibi montaj programları ile gömülmüş gibi duruyor. Onlar için de ne yapılabilir bilmiyorum maalesef o kadar bilgim yok.
Yorum için teşekkürler. Buna benzer çok program önerildi galiba altyazı gömülü olmadığı zaman yani Softsub tarzında olduğu zaman video mkv formatında oluyormuş ancak bendekilerin biçimi mkv değil ki mp4, büyük ihtimal altyazılar gömülü şekilde benim videolarda. Bu tür programları kullanamam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı