YouTube Videolar önerilmiyor

emirhancgty

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, YouTube'da bayağıdır içerik üretiyorum, 1 yılı aşkın süredir hep video atıyorum ama YouTube hiçbir videomu inatla önermiyor. Ne yapmam lazım? Her şeyi yapıyorum, uğraşıyorum, en sonki videoma en az 6 saatimi harcadım, montajı olsun, izleyiciler sıkılmasın diye bayağı uğraşıyorum ama yok, önerilmiyor. Her şeyden de çekiyorum, oyun videosu olarak her tarzı yapıyorum ama nedense önerilmiyor. Sizce ne yapmak en mantıklısı? Bana yardımcı olur musunuz? Az kaldı, YouTube'umu sileceğim. Kanalımın linki de bu: Emirhan X

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, YouTube'da bayağıdır içerik üretiyorum, 1 yılı aşkın süredir hep video atıyorum ama YouTube hiçbir videomu inatla önermiyor. Ne yapmam lazım? Her şeyi yapıyorum, uğraşıyorum, en sonki videoma en az 6 saatimi harcadım, montajı olsun, izleyiciler sıkılmasın diye bayağı uğraşıyorum ama yok, önerilmiyor. Her şeyden de çekiyorum, oyun videosu olarak her tarzı yapıyorum ama nedense önerilmiyor. Sizce ne yapmak en mantıklısı? Bana yardımcı olur musunuz? Az kaldı, YouTube'umu sileceğim. Kanalımın linki de bu: Emirhan X
İzleyenlere ne vaad ediyorsun ki seni izlesinler?

@Della.dd açık söylemiş. Kanalınız "niche" değil. İzlenmeniz çok düşük. Trend yakalamanız gerek. Şahsi fikrim, kuş taşa çarpıp trende girseniz dahi tek videonuz öne çıkartılır.

6 saatlik Udemy kursları ile farklı kazanç yolları denemenizi tavsiye ederim.

Siz çabaladınız diye seyretmek zorunda değil kimse, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir Şems sözü ile bitireyim. Her arayan bulamaz, bulanlar sadece arayanlar içinden çıkar.

Videoların çok karmaşık. Bir sürü oyunun videosu var. 116 Videonuz var belki sadece 3-4 videonuz bana hitap ediyor ama bir alanda yoğunlaşsaydınız şuanda Niş yada Niche her neyse 50 videonuz olurdu ama bana hitap eden 7-8 video izlenirdi. Demek istediğim bir alan/niş bulun ve onun üzerinde içerikler üretin.

*Benimde Youtube kanalım var abonem sizinkinden az ama izlenmelerim 150-700 sizin en çok izlenen videonuz 235 (Kıyaslamak için söylemiyorum sadece bir alanda yoğunlaşmanız daha iyi olur bunu demek istiyorum.)

İzleyenlere ne vaat ediyorsun ki seni izlesinler?

Biraz daha açıkar mısın?

1- yüzünü göstermiyorsun.
2- popüler oyunları oyna. YouTube'da anlık olarak büyük kitlelerin oynadığı oyunları oynamaya çalış.

Tamam bunları deneyeceğim.

@Della.dd açık söylemiş. Kanalınız "niche" değil. İzlenmeniz çok düşük. Trend yakalamanız gerek. Şahsi fikrim, kuş taşa çarpıp trende girseniz dahi tek videonuz öne çıkartılır.

6 saatlik Udemy kursları ile farklı kazanç yolları denemenizi tavsiye ederim.

Siz çabaladınız diye seyretmek zorunda değil kimse, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir şems sözü ile bitireyim. Her arayan bulamaz, bulanlar sadece arayanlar içinden çıkar.

Demek istediğiniz niche kelimesini bilmediğim için araştırdım ben oyun içerikleri üretiyorum örnek veriyorum sadece korku içeriklerinemi yönelmem lazım.

Videoların çok karmaşık. Bir sürü oyunun videosu var. 116 videonuz var belki sadece 3-4 videonuz bana hitap ediyor ama bir alanda yoğunlaşsaydınız şu anda nıs ya da niche her neyse 50 videonuz olurdu ama bana hitap eden 7-8 video izlenirdi. Demek istediğim bir alan/niş bulun ve onun üzerinde içerikler üretin.

*Benim de YouTube kanalım var abonem sizinkinden az ama izlenmelerim 150-700 sizin en çok izlenen videonuz 235 (kıyaslamak için söylemiyorum sadece bir alanda yoğunlaşmanız daha iyi olur bunu demek istiyorum.)

Evet benden küçük benden daha fazla izleniyor o yüzden YouTube keşfetimimi kapattı diye düşünmeye başladım. Ben sadece oyun içerikleri üretiyorsam daha çok mesela korku oyunlarına yönelsem niche olur mu? Ya da oynatma listelerini ayırsam öyle daha mantıklı olmaz mı?

Thumbnailler kötü, başlıklar SEO dostu değil,açıklama SEO dostu değil ve muhtemelen kanal etiketleriniz yanlış düzenlenmiş. Böyle durumlarda kanala iyi bir seo çalışması yapmak gerekir,bir iki videonun önerilmemesi normaldir ama aktif bir kanalın hiç önerilmemesi algoritma tarafından başarısız içerik üretici olarak etiketlenmiş olmasına bir işarettir. Yeni bir kanal açıp yukarıdaki detaylara dikkat ederek tekrar başlayabilirsiniz,veya bu kanala ciddi bir düzenleme yapıp kurtmarmaya çalışabilirsiniz. Bazen kanallar arama sonuçlarında gösterilerek izlenmeye başlanır ve daha sonra ana sayfada listelenir. Sizin kanalınız başarısız başlıklar ve etiketler yüzünden arama sonuçlarına giremediği için muhtemelen ikinci aşamaya geçemiyorsunuz. Tavsiyem yeni bir kanal açıp kaliteli içeriklerle devam etmenizdir.

Thumbnailler kötü, başlıklar SEO dostu değil, açıklama SEO dostu değil ve muhtemelen kanal etiketleriniz yanlış düzenlenmiş. Böyle durumlarda kanala iyi bir SEO çalışması yapmak gerekir, bir iki videonun önerilmemesi normaldir ama aktif bir kanalın hiç önerilmemesi algoritma tarafından başarısız içerik üretici olarak etiketlenmiş olmasına bir işarettir. Yeni bir kanal açıp yukarıdaki detaylara dikkat ederek tekrar başlayabilirsiniz, veya bu kanala ciddi bir düzenleme yapıp kurtmarmaya çalışabilirsiniz. Bazen kanallar arama sonuçlarında gösterilerek izlenmeye başlanır ve daha sonra ana sayfada listelenir. Sizin kanalınız başarısız başlıklar ve etiketler yüzünden arama sonuçlarına giremediği için muhtemelen ikinci aşamaya geçemiyorsunuz. Tavsiyem yeni bir kanal açıp kaliteli içeriklerle devam etmenizdir.

Evet thumbnailler kötü olduğunu bildiğim için son videomdan itabern düzelttim. Artık onlar içinde ayrı uğraşıyorum. Ciddi bir düzenleme yapıp kurtarmayı denemek istiyorum eğer olmazsa yeni kanal açma fikri zaten aklımda vardı. Peki diyelim bu kanalı sildim ben bu mail üzerinden gene aynı YouTube hesabı açtım diyelim olur mu yoksa yeni mailmi açmam lazım? Ve bu kanalı nasıl kurtarabilirim? Ha şöylede bir şey var Shorts'lar tutuyor bazıları bu gene de başarısız içerik üreticisimi demek? Ve en sonki videom 120 kişiye önerilmiş sadece.

Evet thumbnailler kötü olduğunu bildiğim için son videomdan itabern düzelttim. Artık onlar içinde ayrı uğraşıyorum. Ciddi bir düzenleme yapıp kurtarmayı denemek istiyorum eğer olmazsa yeni kanal açma fikri zaten aklımda vardı. Peki diyelim bu kanalı sildim ben bu mail üzerinden gene aynı YouTube hesabı açtım diyelim olur mu yoksa yeni mailmi açmam lazım? Ve bu kanalı nasıl kurtarabilirim? Ha şöylede bir şey var Shorts'lar tutuyor bazıları bu gene de başarısız içerik üreticisimi demek? Ve en sonki videom 120 kişiye önerilmiş sadece.
Benim kanaatimce shorts videosu 500bin izlenme barajını geçmediği sürece başarılı değildir,bahsettiğiniz tutma 10-15k izlenmeyse bu Youtube algoritmasının pek çok kanala uyguladığı bir kitle bulma deneme sistemidir. Eğer videolar önerilmiyorsa,evet içerikler malesef başarısız demek. Yeni kanal açacaksanız yeni mail tavsiye ederim.

Benim kanaatimce Shorts videosu 500bin izlenme barajını geçmediği sürece başarılı değildir, bahsettiğiniz tutma 10-15k izlenmeyse bu YouTube algoritmasının pek çok kanala uyguladığı bir kitle bulma deneme sistemidir. Eğer videolar önerilmiyorsa, evet içerikler maalesef başarısız demek. Yeni kanal açacaksanız yeni mail tavsiye ederim.

Tamadır teşekkür ederim. Bu kanalı yaz sonuna kadar deneyeceğim thumbnailler olsun başlık açıklama ve etiketler gene de olmuyorsa yazın kendime sıfırdan bir hesap açıp başlayacağım bilgiler için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı