Videolarda görüntü bozulması nasıl düzeltilir?

Saim

Megapat
RAM
16 GB 2400 MHZ
Ekran kartı
Asus RTX 2060
Anakart
Msi B450M Bazoka
İşlemci
Ryzen 3600
Merhaba, interneti taramama rağmen istediğim çözümü bulamadığım Chromium browserlarda yaşadığım videolarda ekranı kaydırınca renk ve yazılarda keskinlik değişimi sorunu yaşıyorum.
Neredeyse tüm testleri yaptım. Firefox kullanmıyorum ama test için denedim default ayarlarında olması gerektiği gibi sorunsuz çalışıyor.

Bulduğum ama tatmin olmadığım çözümler:
Hardware acceleration yapınca sorun çözülüyor ama açık olduğunda daha stabil bir performans alıyorum.
Chrome://flags ayarlarından choose angle Graphics backend OpenGL ve D3D9 yine aynı şekilde sorunu düzeltiyor Microsoft Edge'de mica ayarlarını devre dışı bırakıyor.
Sorun çözülmüş işte kullan diyebilirsiniz ama.
DDU'dan GPU driver silip tekrar kurulum yaptım 2-3 dakika yeni driverları otomatik kurmadan önce browser default ayarlarında sorun düzelmişti. Güncelleme yapınca sorun geri geldi.
HDR sorunu olabilir diye eski bir LCD TV ile bağladım renk değişim sorunu onda yoktu fakat yazı keskinlik değişimi aynı şekilde devam etti.
Windows 11'de HDR kapalı bir şekilde kullanıyorum. Aynı şekilde HDR açınca renk değişim sorunu ortadan kalkıyor fakat yazı keskinliği devam ediyor.

Default ayarlarda kullanıca böyle bir sorun yaşamak çok saçma geldiği için acaba benim parçalarla alaklı bir durum mu diye sormak istedim. Belki benzer sorunu yaşayıpta fark etmeyen vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı