Videolarda saniyelik kesme nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan TAHAU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 21.151
Makaleler
2
Arkadaşlar bunu nasıl açıklasam bilmiyorum biraz değişik bir başlık olacak. Şöyle tarif edeyim mesela YouTube'da ki bazı kanallar seslerini sadece konuştukları kısımlar şeklinde çok çok kısa saniyelik kesiyorlar mesela Enes Batur bunu yapıyor. Anlatmak istediğim bu videounun ilk 1 dakikasını izlerseniz daha kolay anlarsınız. Video da o saniyelik nefes almasını bile kesip sadece aralıksız konuşuyor gibi oluyor bunu nasıl yapabilirim bunun bir adı var mı? Teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Frame kırpma deniliyor genelde, kullandığınız programın timeline'nında bir yakınlaştırma çubuğu bulunur (Google'nin sağ tarafındaki gibi ama yatay olanı), onu sağa veya sola doğru çektiğinizde video o kadar detaylı ve saniyelik hatta saliselik şekilde aynı fotoğraf gibi karşınıza çıkar. Oradan kırpmak istediğiniz yeri seçip kırpabilirsiniz.

Camtasia'dan render alıyorum ve bana yetiyor ama bir türlü şunu beceremedim Adobe Premiere'e geçsem daha kolay yapabilir miyim?

Adobe Premiere daha kapsamlı ve öğrenmesi çok kolay olmayan bir program, ama daha iyi efektler yapmak isterim derseniz önerim After Effects'dir. İkiside şıp diye öğrenilecek programlar değil, vaktinizi alır öğrenmek. Ama öğrendikten sonra her şeyi dakikalar içinde yapabilirsiniz.

Aslında ben saniselik bir kesim yapacağımdan o kadar ince düzenlemeyi beceremedim o yüzden sordum bunu nasıl yapabilirim, Adobe geçebilirim sırf bunun için.
Adobe Premiere daha kapsamlı ve öğrenmesi çok kolay olmayan bir program, ama daha iyi efektler yapmak isterim derseniz önerim After Effects'dir. İkiside şıp diye öğrenilecek programlar değil, vaktinizi alır öğrenmek. Ama öğrendikten sonra her şeyi dakikalar içinde yapabilirsiniz.
Biliyorum zor ama bana lazım olan sadece bu kırpma işi onu ve genel render ayarlarını öğrenebilirim.

Aslında ben saniselik bir kesim yapacağımdan o kadar ince düzenlemeyi beceremedim o yüzden sordum bunu nasıl yapabilirim, Adobe geçebilirim sırf bunun için.

Biliyorum zor ama bana lazım olan sadece bu kırpma işi onu ve genel render ayarlarını öğrenebilirim.
Premiere yeterli olacaktır ama ben efekt ekleyip daha güzel videolar ortaya çıkarmak istediğinizi bildiğim için, After Effects tavsiye ediyorum. :D Tabii ikisini de öğrenirseniz daha iyi olur.

Camtasia'a ben yapıyordum. Basit ama biraz uğraştırıcı bir işlem. Video kesiti üzerinde ses dalgalarını görüyor olman lazım. 2 yüksek dalga arasındaki düşük seviye olan yer nefes alma boşluğudur. Kesitin üzerinde çubuğun da iki yanında yeşil ve kırmızı ayraçlar var onları iki ses arasında açıp sağ tıklayıp kes yaparsan o ses olmayan boşluk kısmı keser. Eğer sil'e tıklarsan video 2 parçarya bölünür. Onu araya başka bir şey koymak istediğin zaman yaparsın. O yüzden ctrl-x daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı