madmechastreisand
Hectopat
Daha fazla
İyi günler.
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum fakat bilgisayarımda ilk defa bugün şöyle bir sorunla karşılaştım.
Bilgisayarımda daha önce indirmiş olduğum ve ara ara izlediğim videoların bazılarını;
Şu an izlemek istediğimde, ses gelmediğini fark ettim.
Videonun sesini sonuna kadar açsam bile, çok çok derinden, yok denecek kadar az ses geliyor ve biraz da dip ses geliyor.
Genelde VLC Player kullanırım.
VLC'nin, Gom'un ve k-Lite'nin son sürümlerini indirip kurdum,
Bilgisayarı yeniden başlattım, sorun düzelmedi.
İlginç olanı;
Bilgisayarımdaki MP3'ler, diğer video ve filmler,
VLC ile, gom ile, MP classic ile,
sorunsuz oynuyor. Ses veya görüntü de hiçbir sorun yok, ama bahsettiğim gibi bazı videoların sesi çıkmıyor şu an için.
Daha da ilginç olanı;
Ses çıkmayan videoları telefona attım, telefonda gayet normal bir şekilde (ses -görüntü) oynuyor.
demek ki videolarda bir bozulma yok, bilgisayarda veya ses kartında veya başka bir şeyde bir sorun var.
(Ses kartı, yıllardır kullandığım onboard ses kartı)
Ses kartı bozulmuş olsa, ya hiç ses çıkmazdı ya da hiçbir videonun sesi çıkmazdı diye düşünüyorum.
(Oyun açtım, oyunda da sorun yok)
Sizce durduk yere bilgisayara ya da ses kartına ne olmuş olabilir ve bu sorun nasıl düzelir?
Yıllardır bilgisayar kullanıyorum fakat bilgisayarımda ilk defa bugün şöyle bir sorunla karşılaştım.
Bilgisayarımda daha önce indirmiş olduğum ve ara ara izlediğim videoların bazılarını;
Şu an izlemek istediğimde, ses gelmediğini fark ettim.
Videonun sesini sonuna kadar açsam bile, çok çok derinden, yok denecek kadar az ses geliyor ve biraz da dip ses geliyor.
Genelde VLC Player kullanırım.
VLC'nin, Gom'un ve k-Lite'nin son sürümlerini indirip kurdum,
Bilgisayarı yeniden başlattım, sorun düzelmedi.
İlginç olanı;
Bilgisayarımdaki MP3'ler, diğer video ve filmler,
VLC ile, gom ile, MP classic ile,
sorunsuz oynuyor. Ses veya görüntü de hiçbir sorun yok, ama bahsettiğim gibi bazı videoların sesi çıkmıyor şu an için.
Daha da ilginç olanı;
Ses çıkmayan videoları telefona attım, telefonda gayet normal bir şekilde (ses -görüntü) oynuyor.
demek ki videolarda bir bozulma yok, bilgisayarda veya ses kartında veya başka bir şeyde bir sorun var.
(Ses kartı, yıllardır kullandığım onboard ses kartı)
Ses kartı bozulmuş olsa, ya hiç ses çıkmazdı ya da hiçbir videonun sesi çıkmazdı diye düşünüyorum.
(Oyun açtım, oyunda da sorun yok)
Sizce durduk yere bilgisayara ya da ses kartına ne olmuş olabilir ve bu sorun nasıl düzelir?