Malekith
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Ekran kartım Radeon HD 4300, Windows 10 için sürücü desteği yok ama Windows 8'in sürücüleri de çalışabiliyor. Ne zaman Windows 10 formatı atsam ekran kartı sürücüsü Windows Update ile beraber otomatik yükleniyor ve bu yeşil ekran sorunu olmuyor ama birkaç gün sonra yeşil ekran problemi ortaya çıkıyor. Bunu çözmek için Google Chrome'da donanım ivmesini kapatmak zorunda kalıyorum çünkü videolar ekran kartı ile işleniyor. Discord'dan açılan videolarda da Discord'un donanım ayarını kapatmak gerekli oluyor. Bilgisayarımdaki H.264, mpeg-2 gibi codecli videoları da sorunsuz izlemek için K-Lite codec'in ayarlarından hardware acceleration'ı kapatmam gerekiyor. Tabi bunları yapmak kolay, bunu yaptıktan sonra videolar artık ekran kartı değil işlemci kullanarak işlenmeye başlıyor ve sorun burada ortaya çıkıyor. Videonun işlemci ile işlenmesi oyunların kasmasına sebep olabiliyor çoğu zaman, oyun oynamadığım zamanlarda da 720p'nin üstünde video izleyemiyorum kasmadan ötürü. Bu yeşil ekran problemini Catalyst'e sahip ekran kartları için nasıl çözerim fikri olan var mı?