Videoları yeşil görünüyor

Malekith

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartım Radeon HD 4300, Windows 10 için sürücü desteği yok ama Windows 8'in sürücüleri de çalışabiliyor. Ne zaman Windows 10 formatı atsam ekran kartı sürücüsü Windows Update ile beraber otomatik yükleniyor ve bu yeşil ekran sorunu olmuyor ama birkaç gün sonra yeşil ekran problemi ortaya çıkıyor. Bunu çözmek için Google Chrome'da donanım ivmesini kapatmak zorunda kalıyorum çünkü videolar ekran kartı ile işleniyor. Discord'dan açılan videolarda da Discord'un donanım ayarını kapatmak gerekli oluyor. Bilgisayarımdaki H.264, mpeg-2 gibi codecli videoları da sorunsuz izlemek için K-Lite codec'in ayarlarından hardware acceleration'ı kapatmam gerekiyor. Tabi bunları yapmak kolay, bunu yaptıktan sonra videolar artık ekran kartı değil işlemci kullanarak işlenmeye başlıyor ve sorun burada ortaya çıkıyor. Videonun işlemci ile işlenmesi oyunların kasmasına sebep olabiliyor çoğu zaman, oyun oynamadığım zamanlarda da 720p'nin üstünde video izleyemiyorum kasmadan ötürü. Bu yeşil ekran problemini Catalyst'e sahip ekran kartları için nasıl çözerim fikri olan var mı?

Sürücünün yüklenmesi ile bir problemim yok zaten 2013'te çıkan son sürücü daha ilerisi yok, sorun bu problemin birkaç gün sonra olmaya başlaması bir anda oluyor. Öncesinde videoları sorunsuz açan sürücü mü diyeyim ekran kartı mı diyeyim birkaç gün sonra yeşil gösteriyor videoyu.

Siz otomatik yuklenen windows update'i, yani MS surucusunden sonra ortaya bu durum cikiyor yazmissiniz. Ben boyle anladim yazdiginizi. Verdigim linkte de bu update'in ( ms surucusunun ) kaldirilmasi ve yuklenmesinin engellenmesi var.
Onu kast etmemiştim aslında zaten hep mecburen Update her zaman son sürücüyü yüklüyor, ayrıca problem çoğu zaman YouTube'da olmuyor ama diğer video sitelerinde kesin her videoda oluyor,YouTube'un codeci mi farklı yoksa HTML5 kullandığı için mi bilmiyorum ama Facebook'ta bile her videoda oluyor Facebook'ta HTML5 kullanıyordur diye düşünüyorum.

Aygit yoneticisinden ekran karti surucusune baktiginizda MS Basic Driver mi gorunuyor AMD mi?

Edit : AMD'nin forumumda AMD Catalyst 15.6 Beta Driver ile sorunun cozulebildigini soylemisler.

Aygit yoneticisinden ekran karti surucusune baktiginizda MS Basic Driver mi gorunuyor AMD mi?
AMD görünüyor, zaten böyle olması gerekli.

Edit: Dediğiniz sürücüyü deneyeceğim teşekkür ederim.
Edit2: Benim ekran kartı için en son driver 13.1 en son beta driver 13.4 gözüküyor, 15.6'nın bağlantısı da AMD için çalışmıyor eski indirme linki sanırım.

Son düzenleme:
Windows 8.1'de sorun yoksa Windows 8.1 sistemine geçebilirsiniz. Ekran kartınızı veya sisteminizi yenilemekten başka çareniz yok gibi. En azından 15.6 Beta sürümü desteği olsaydı Windows 10 rahat kullanabilirdiniz. Bende baktım 13.4 Beta sürümünden başka sürücü desteği gelmemiş ekran kartınıza.
Az önce 13.4 betayı yükledim düzelmedi maalesef, çözüm bulamazsam böyle devam edeceğim Windows 10'da. Windows 8.1'de 10'un özellikleri olmadığı için kullanamıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı