Videom çekildi

Keşke konuşabilsek de kadın mı başkası mı onu da bilmiyoruz. Erkekse yani amacı belli olur az çok da kadın olması sıkıntı.
Kamera varsa kayıt isteyin. Bir daha da apartman merdivenlerinde öpüşmeyin. Cinsiyeti fark etmeksizin niyeti düşündüğümüz şey değilse videoya çekmeseydi haklı olurdu fakat video çekmiş bu yüzden siz haklı durumdasınız.

Sevgilimle bir apartmanın merdivenlerinde otururken bir kadın içeri girdi, girerken de garip garip baktı. Sonra malum sevgilimle öpüşmemiz bittiğinde bir anda kapı açılıp kapandı. Videomuz çekildi yüksek ihtimal. Bir sorun çıkar mı? Aileler görürse çok sıkıntı olur.

Nasıl öyle bir şey olabilir kadın hatalı kral yaptığınız yer çok müsait yer.

Apartmanın merdivenleri kamusal alan değil, özel ya da yarı özel sayılır. Türk kanunlarında öpüşmek diye bir suç yok. Yani sevgilinle orada öpüşmen kanuna aykırı değil, kimse buna karışamaz. Rahatsız olabilirler ama bu seni suçlu yapmaz.

Ama video çekmek başka, o kesin suç.

Ulan ne garip millet olmuşuz. İki genç kendi halinde apartmanda oturmuş, kimseye zarar vermiyor. Kadın garip garip bakıyor, yetmiyor bir de gizli gizli video çekiyor büyük ihtimal. Sonra da herkes dönüp "ama kadın haklı" diyor. Neyin haklısı kardeşim?

Kimse kusura bakmasın, özel hayatın gizliliği diye bir şey var bu ülkede. TCK 134. madde açık:

Kadın video çektiyse, açık ve net suç işlemiştir. Hadi şikayet edilmesin diye sessiz kalıyorsunuz da, bari “haklı” demeyin de insanın sinirini bozmayın. Ahlak bekçiliği yapacağım diye hukuku çiğneyen kadını savunuyorsunuz.

Öpüşen iki insandan değil, gizlice video çekenlerden korkacaksınız bu devirde.
İki tarafın da haksız olduğu bir durum bence. İnsanların göz önünde durup öpüşmekte doğru bir durum değil. Ahlak sınırı aşılmadığında doğru bir durumdur fakat kadın videoya çekmiş. Yapması gereken uyarmaktı.

İki tarafın da haksız olduğu bir durum bence. İnsabların göz önünde durup öpüşmekte doğru bir durum değil. Ahlak sınırı aşılmadığında doğru bir durumdur fakat kadın videoya çekmiş. Yapması gereken uyarmaktı.
Kamusal bir alan olmadığı için isterse kapı direğinin üzerinde de öpüşebilir kanunda böyle bir madde yok, tamamen kadın suçlu ve eğer böyle bir şey varsa ben gereken her şeyi yapardım.

Kamusal bir alan olmadığı için isterse kapı direğinin üzerinde de öpüşebilir kanunda böyle bir madde yok, tamamen kadın suçlu ve eğer böyle bir şey varsa ben gereken her şeyi yapardım.
Olaya sadece kanun gözüyle bakacaksanız işimiz uzun. Ahlak toplumda gereklidir fakat o çizgi aşılmadığı sürece. Sizin bu durumdan rahatsız olmamanız mümkün fakat başkaları için değil. Empati de lazım. Kadın sakince uyarsaydı o zaman haklı durumda olurdu fakat videoya çekmiş ve haklı durumdan haksız duruma düşmüş.

Katılmıyorum kamusal alan olup olmamasına. Toplum ahlak kuralı diye birşey vardır. O zaman insanlar kendi evlerinin balkonlarında ilişkiye girsin sonuçta kendi evi kendi malı. Ha konuyu bir tarafa bırakırsak bence öpüşmelerinde sıkıntı yok ama apartmanda yapmasalarmış iyi olurdu bunun sebebi oraya girip çıkan kişilerin rahatsız olabileceği gerçeği. Tabi kadın video da çekmemeliydi onda da hata var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı