Videom YouTube'da çalındı

Selam arkadaşlar, ben edit videoları yapıp Instagram, TikTok ve YouTube'da paylaşan biriyim. Bugün YouTube Shorts'ta gezinirken videomu çalıp 1.3K beğeni alan biriyle karşılaştım. Videoyu kaldırmasını istedim fakat kaldırmadı, ben de telif hakları kısmından videoyu kaldırma talebinde bulundum ve bunu ona söyledim. O da bana "umurumda değil 40 abone kastım bile" cevabını verdi. Hesabına baktığım zaman hesabının çalıntı videolarla dolu olduğunu ve 3K abonesi olduğunu gördüm, bu yüzden bu emek hırsızının hesabının kapanmasını istiyorum. Bunu bir şekilde gerçekleştirebilir miyim? (şimdi baktım ve kendisi yorumları kapatmış.)
Çalan arkadaş:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video'yu raporladım. Bu arada videonuzu bir Instagram sayfasıda çalmış, keşfette gezerken görmüştüm. Adını vb. hatırlamıyorum.

Hocam bu tür videolarda kendi adınızı biraz daha büyük koyun veya etrafta dolanan şekilde yapın. Çok iyi edit ve çalınmaya müsait çünkü adam senin şeffaf nickine odaklanmaz ki videoya bakar ve çalınması cidden kötü bişey.

Hocam bu tür videolarda kendi adınızı biraz daha büyük koyun veya etrafta dolanan şekilde yapın. Çok iyi edit ve çalınmaya müsait çünkü adam senin şeffaf nickine odaklanmaz ki videoya bakar ve çalınması cidden kötü bişey.
Videonun zevkinin bozulmaması için şeffaf ve hareketsiz yapıyorum. İleride hareketli yapmayı düşünebilirim teşekkürler.

Hocam bu tür videolarda kendi adınızı biraz daha büyük koyun veya etrafta dolanan şekilde yapın. Çok iyi edit ve çalınmaya müsait çünkü adam senin şeffaf nickine odaklanmaz ki videoya bakar ve çalınması cidden kötü bir şey.

Katılıyorum. Video'nun kötü gözükmemesi için isim koymayınca / dikkat çekmeyecek biçimde yapınca ne yazık ki kötüye kullanılıyor böyle. Video'yu çalıp; kendileri yapmış gibi isimlerini yazan, kendini uyanık sanan şahıslarda var maalesef.

Katılıyorum. Video'nun kötü gözükmemesi için isim koymayınca ne yazık ki kötüye kullanılıyor böyle. Video'yu çalıp kendileri yapmış gibi isimlerini yazıp kendini uyanık sananlarda var.
Aynen bu duruma bende düştüm bir kere. Başkasının nicki belli olmuyordu üzerine kendiminkini yazar atarım demiştim fakat aynısını editçi bir arkadaşım yaşamıştı sinirlenmişti yapmadım. Ama tabikide bende başkasının videosunu attım ama adabı ile yaptığımı düşünüyorum. İnstagram sayfasından almıştım ve onu yorumlara etiketledim "şu kişiden aldım" yazdım içim rahat bu yüzden. :)

Aynen bu duruma bende düştüm bir kere. Başkasının nicki belli olmuyordu üzerine kendiminkini yazar atarım demiştim fakat aynısını editçi bir arkadaşım yaşamıştı sinirlenmişti yapmadım. Ama tabikide bende başkasının videosunu attım ama adabı ile yaptığımı düşünüyorum. İnstagram sayfasından almıştım ve onu yorumlara etiketledim "şu kişiden aldım" yazdım içim rahat bu yüzden. :)
Gene de video sahibinden izin almak daha iyi olur hocam. Ben alıp etiketleyenlere bir şey demiyorum fakat başkalarını bilmem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı