Aslında kişiden kişiye değişen bir şey. Eğer ki kişi FPS tarzı oyunlara meraklıysa ve sıklıkla FPS oyunları oynuyorsa TN o kişi için en iyi seçimdir.
VA panel kullanmayı tercih eden kişiler de; --""Yaa ben FPS oyunları da oynuyorum ama Film ve dizi izlemeyi de çok seviyorum."" diyen kişiler için en iyi seçimdir.
IPS panel ise --"Ben gerçekten renk istiyorum , doygunluk istiyorum , filmin çekildiği kameradaki doygunluk nasılsa işte o, ben ona benzer bir şey istiyorum." diyen kişiler içindir. Tavsiyemdir IPS alıyorsanız bir de Curved özelliğini özellikle arayın.
Ben: Şahsen sadece FPS vb. oyunlar oynadığımdan dolayı Zowie kullanıyorum.
Tercih meselesi uzun yıllardır sadece TN panel olan monitörler tercih ediyorum şu and Zowie Xl2546 240Hz DyAc kullanıyorum.Bence TN panel alan biri anca CS:GO da Global Elite ve gunde 16 saat oynuyorsa falan almali. Duzgun bir IPS in toplam tepkime suresi bazi TNlerden bile iyi olabiliyor. Aradaki 3-5ms icin les gibi renklere bakmaya degmez bence. Yazdiginiz bilgiler boyle sehir efsanesi gibi kulaktan kulaga gecse de aslinda gercekte pek dogruluk payi yok bence, tabi hepsinin kaliteli versiyonlarini ele alirsak. Yoksa ucuz panelde teknolojisi ne olursa olsun cesitli sorunlar bulmak mumkun. Kisaca TN hizli tepki suresi disinda tamamen cop bir panel bana gore. Yeni IPSlerde tepkime sureleri de dustu zaten, ozellikle LG 1ms lik IPS panel cikartti. Bu sartlar altinda fiyati da ucuzlar IPSlerin, ondan sonra zaten TN ya da VA gibi gereksiz, problemli, kalitesiz panel turleri kullanilmaz daha umarim.

Ben sadece oyun oynadığım için TN tercih ediyorum. Filmler için projeksiyon, diğer işler için laptop kullanıyorum. Yani sadece oyun oynamak için açıyorum masaüstünü.Aynen ben de baska birsey olur diye umitlenmistim de asagi yukari benzer birsey cikacak gibi. ASUS'da muhtemelen 2000 lira ustune satilacak. Yine monitor yok piyasadayine de ASUS cok pahali olursa idareten bir alternatif olabilir AOC'lar, hele 999 lira gibi fiyata duserse tekrardan. Bugun baktigim monitorlerden sunu anladim ki en cop IPS panel bile TN panelden cok daha iyi. Monitor sonucta bu bilgisayara bagli, sirf oyun oynamiyoruz. Bence goruntu kalitesi cok onemli.
XG240R, XG2401 aynı panel AUO panel var.Kafam her yorumlarda karışıp duruyor. En son XG240R alıp geçeceğim. Bunun da paneli Panda mı
Aynı şekilde, Filmler, diziler vb. geniş renk paleti gerektiren işler için Macbook kullanmayı tercih ediyorum. Asus'un monitörü ucuzlarsa KESİNLİKLE almanızı öneririm çok iyi bir monitör.Ben sadece oyun oynadığım için TN tercih ediyorum. Filmler için projeksiyon, diğer işler için laptop kullanıyorum. Yani sadece oyun oynamak için açıyorum masaüstünü.
ASUS'un 27 inç modeli Vatan'da 2600 TL, 24' benim tahminimce 2000 TL olur.
Bekliyoruz şahsenEvet arkadaşlar,
alan oldu mu XG2405?
Olmadı ben alıp bir inceleme yapacağım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.