Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms monitör alınır mı?

eyw güç tuşunu kitlemişim harbi, ama bu backlight bleed/ips glow u yoketmiyor ^_^
.
.
masaüstünde 120hz kullanıyorum sadece cs go da başlatma seçenekleri veya apex tarzı fps oyunlarında başlatma seçeneklerinden 144hz ayarlıyorum onun dışında hep 120hz te kalıyor, ben 120-144 çok fark olmaz diye öyle yaptım. hdmi üzerinden 144 alabiliyorum. kutu içeriğinde sadece hdmi kablosu çıkıyor. ne altın kaplama ne ferrit ne de kablo filelenmiş o kadar basit bi kablo oda. ama monitör freesync+advanced overdrive ile 0 ghosting çok ufak overshoot ile mükemmel performans sunduğunu düşünüyorum. çok tecrübem yok.
.
.
hala göndermedim cayma hakkı süresi bitimine 3-4 gün kala göndereceğim
Harika diyorsunuz neden iade düşünüyorsunuz? Çok mu fazla ips glow var?
@Delta9 daha kasa olmadığı için deneyemedim 😅 Yok demek istediğim kablo 1.4 mü onu nerden anlayacağız 😅
Yanında gelen HDMI kablosu 1.4 destekleyecektir merak etmeyin. :) Monitör kasa alındıktan sonra alınmalıydı. Ölü piksel veya fazla ışık sızması gibi sorunlar çıkarsa 14 gün içinde iade hakkı kullanılırdı. Keşke bekleseydiniz.

Yanında gelen HDMI kablosu 1.4 destekleyecektir merak etmeyin. :) Monitör kasa alındıktan sonra alınmalıydı. Ölü piksel veya fazla ışık sızması gibi sorunlar çıkarsa 14 gün içinde iade hakkı kullanılırdı. Keşke bekleseydiniz.
Valla bugün monitörü aldım kasada yarın geliyor inşallah kargoya verildi hayırlısı diyelim :) @Delta9 bu arada kasa monitöre göre baya zayıf sadece rekabetçi oyunları oynamak için aldım. Yıllardır laptop kullanıyordum o yüzden fazla donanımlar hakkında bilgim yok. R5 1400 ve rx 580 4gb var. Pek bilgim olmadığından soruyorum monitör iyi olduğu için donanımlarda bir zorlanma sıkıntı çıkarma acaba?

Valla bugün monitörü aldım kasada yarın geliyor inşallah kargoya verildi hayırlısı diyelim :) @Delta9 bu arada kasa monitöre göre baya zayıf sadece rekabetçi oyunları oynamak için aldım. Yıllardır laptop kullanıyordum o yüzden fazla donanımlar hakkında bilgim yok. R5 1400 ve rx 580 4gb var. Pek bilgim olmadığından soruyorum monitör iyi olduğu için donanımlarda bir zorlanma sıkıntı çıkarma acaba?
Hayir hocam güle güle kullanin hayirli olsun simdiden. Keske 1500 monitör yerine 500tl lik idare eden bir monitör ile islemcinizi yuksek tutsaydiniz. Ilerde 1000tl ye de bi tane oyuncu monitoru koyardiniz yanina cift ekran da olurdu. Evet monitor şart ama sat al derdi yok. Donanımlar öyle değil malesef ama. Yine de csgo icin ideal.

@xx98burak98xx ghosting için o dediklerinizi yaparak fps'de azalma olur mu? Ayrıca overshoot nedir teşekkürler.

overshoot ghostingin tersi, resmin hareket ettikten sonra arkasında bıraktığı iz overshoot oluyor. ghosting arkada gözüken siyahlık, overshoot arkada kalan resim. dengeyi kurmak gerekiyor overshoot ile ghosting arasında.
.
.
hayır freesync fps de azalma yapıyor mu bilmiyorum ama overdrive azalma yapmaz.

bana göre çok fazla. ilk defa ips monitörde böyle bişiy gözüme batıyor. vc239h var mis gibi neredeyse 0 glow/bleed...

overshoot ghostingin tersi, resmin hareket ettikten sonra arkasında bıraktığı iz overshoot oluyor. ghosting arkada gözüken siyahlık, overshoot arkada kalan resim. dengeyi kurmak gerekiyor overshoot ile ghosting arasında.
.
.
hayır freesync fps de azalma yapıyor mu bilmiyorum ama overdrive azalma yapmaz.

bana göre çok fazla. ilk defa ips monitörde böyle bişiy gözüme batıyor. vc239h var mis gibi neredeyse 0 glow/bleed...
Evet genel monitörlerde olmuyor. Ama ips glow denen sey neredeyse çoğu ips monitorlerde olmuyor. Tabi buna eski monitörler dahil değil. Gercekten ne varsa nerde kalite varsa hep eski cihaz aletlerde. Maliyet düşürüp daha kisa yoldan zengin ma dertlerine girdikce şirketler fiyatlar artip kaliteler düşüyor. 10 yillik dell marka kare monitör var elimde TN panel. Neredeyse ips ile ayni gercekten. Ama günümüzün en iyi TN panelleri yaninda geçmiyor...

Evet genel monitörlerde olmuyor. Ama ips glow denen sey neredeyse çoğu ips monitorlerde olmuyor. Tabi buna eski monitörler dahil değil. Gercekten ne varsa nerde kalite varsa hep eski cihaz aletlerde. Maliyet düşürüp daha kisa yoldan zengin ma dertlerine girdikce şirketler fiyatlar artip kaliteler düşüyor. 10 yillik dell marka kare monitör var elimde TN panel. Neredeyse ips ile ayni gercekten. Ama günümüzün en iyi TN panelleri yaninda geçmiyor...

aynen öyle artık oyuncu piyasasını elit görmek midir sorun yoksa kâr marjları mı düşüyor anlamıyorum vg259q da 2420 tl den satışa çıkacak sanırım. aoc 999tl ye aynı özellikleri sunsun asus 2420 tl ye vg259q satacak ? bekleyip göreceğiz

aynen öyle artık oyuncu piyasasını elit görmek midir sorun yoksa kâr marjları mı düşüyor anlamıyorum vg259q da 2420 tl den satışa çıkacak sanırım. aoc 999tl ye aynı özellikleri sunsun asus 2420 tl ye vg259q satacak ? bekleyip göreceğiz
Hocam VG259Q IPS olacak bu arada. Tabii onun marka parası da ekleniyor. 300 500 IPS bahanesiyle. Her şey aynı olup panel yapımcılarına kadar düşük tanınan markalar 300 500tl ucuza satabiliyor tabiki. 1MS diye MPRT kakalıyorlar VA, IPS modellerde bilinçsiz insanlar için üzücü kandırma yöntemi.Yani 2500TL ye o çıkarsa 1500e aynı monitörü başka marka ile alabilir, 1000TL ile de güzel bir IPS 2. Monitör yapar bilinçli insan.

Wievsonic XG2405 modelini kullanımlarınıza göre önerir misiniz? Aklımda bu monitörü almak için çok fazla istek uyanıyor açıkcası. Mesela ELITE serisi rgb deniyordu, Xg2405 rgb aydınlatma mevcut mu? Hiç bir yerde göremedim. İnceleme fırsatı olan arkadaşlar bilgi verirse daha detaylı çok memnun olurum. Almayı planladığım bir monitör modeli çünkü.
Hocam VG259Q IPS olacak bu arada. Tabii onun marka parası da ekleniyor. 300 500 IPS bahanesiyle. Her şey aynı olup panel yapımcılarına kadar düşük tanınan markalar 300 500tl ucuza satabiliyor tabiki. 1MS diye MPRT kakalıyorlar VA, IPS modellerde bilinçsiz insanlar için üzücü kandırma yöntemi.Yani 2500TL ye o çıkarsa 1500e aynı monitörü başka marka ile alabilir, 1000TL ile de güzel bir IPS 2. Monitör yapar bilinçli insan.
1MS MPRT diyip kandırıyorlar demişsiniz. Tam olarak XG2405 modelinin değerleri hakkında ne diyebilirsiniz?

Wievsonic XG2405 modelini kullanımlarınıza göre önerir misiniz? Aklımda bu monitörü almak için çok fazla istek uyanıyor açıkcası. Mesela ELITE serisi rgb deniyordu, Xg2405 rgb aydınlatma mevcut mu? Hiç bir yerde göremedim. İnceleme fırsatı olan arkadaşlar bilgi verirse daha detaylı çok memnun olurum. Almayı planladığım bir monitör modeli çünkü.

1MS MPRT diyip kandırıyorlar demişsiniz. Tam olarak XG2405 modelinin değerleri hakkında ne diyebilirsiniz?
Aynı. IPS, VA panellerde MPRT olarak TN panellerde GtG olarak. Eğer kesinlikle oyun için alınacaksa renklerden kısıp TN panel alınmalı. TN panel bile 1ms zar zor veriyor çünkü. Ama performans olarak 1. sırada TN paneldir. VA hiç ilgilenmediğim paneldir şahsen. VA alacağıma IPS alırım. Curvedler fazla ışık sızması ve ileri zamanlarda ölü piksel sorunu çok okuyorum. Renkler ikisinin ortası. Ms konusunda performans konusunda IPS den ahım şahım kaliteli de değil. Ama TN panel VA, IPS panellere göre fazlasıyla fark yaratıyor. %50 %50 oyun film konusu varsa kesinlikle IPS %75lerde oyun ise kesinlikle IPS benim açımdan.

qetrew.jpg

Response-time'ın yarattığı fark kabaca bu, hareketli görüntünün netliği. Ki asıl faktör yine tazeleme hızı.

%100 competitive için değilse tartışmaya açık bence. Ki örnektekiler de en iyi kabul edilen modellerden bir tn vs f/p ips.

Ama full competitive değilse 'kesinlikle IPS' de değil, hep tartışmaya açık ve kişiden kişiye, modelden modele değişir.

Ben de kararsız kararsız xg2405 siparişi verdim sonunda, denemeden olmayacak :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı