Şimdi gördüm kusura bakmayın.
3 monitör de aynı paneli kullanıyor. XG2402 üretilmiyor artık diye biliyorum yerini XG240R'a bıraktı.
Aralarında yazılım ve RGB ve stand farkı var. XG2401'de Ultra fast ayarlada hafif bir ghosting oluyor ama çoğu zaman fark edilmeyecek düzeyde bu XG240R modelinde daha iyi bir durumda.
Orta ve normal response time ayarında sorun yok. Ultra fast 1 ms ise bu ayarlarda 2-3 ms oluyor. Bu şekilde de hızlı bir monitör VA panellerin 7 ms üstü olduğunu düşünürsek.
Onun dışında şu fark var diyebileceğim belirgin bir fark yok arada. İki monitör de kullanıcısını memnun eder, TN panele göre çok güzel renk kalitesi var.
Aradaki fiyat farkına göre tercihinizi yapın. Benim aldığım dönemde XG240R henüz gelmemişti ve XG2402 ile aralarındaki fark 100 TL idi ama Vatan'da yoktu sanırım. Ben de beklemek istemediğim için XG2401 aldım, memnunum.
IPS panelde G to G 1 ms imkansız gibi bir şey şu an. 1 ms olarak MPRT değerini söylüyorlar. 7 ms civarında olduğunu düşünüyorum griden griye gecikme süresinin ama henüz araştırmadım.
24G2U modelinde 7.5 ms mesela, örnek olarak.