ViewSonic VA2406-H 1080p monitör nasıldır?

Yakınınızdansa alabilirsiniz, eğer sıfır ürün alsaydınız sizden bütçe isteyip başka panelde bir öneri atacaktım. Rekabetçi oyun oynamıyorsanız üzmez diye düşünüyorum.

Peki 2000 TL'yi çok geçmemesi kaydıyla bir öneriniz olur mu bu monitöre alternatif olarak? 2000 TL'ye çok bir şey bekleyemiyorum ama yine de bir sorayım dedim. Büyük ihtimalle bu monitörü alacağım gibi duruyor.

Düşük Hz de azalıyor zaten orada sorun yok benim demek istediğim şey yüksek Hz varken düşük Hz kullanmak biraz saçma. Ghosting'ten rahatsız olacaksan direk alma daha iyi demek istedim yani OC yapmak varken daha çok Hz düşürmek, kim yapmak ister?

Hocam sizin aldığınız bir modeldeki cihazınız da bir problem var demek ki bunun da bizim şu an bulunduğumuz konuyla alakası yok. Bizim bahsettiğimiz şey ghosting siz kendi monitörünüzün kasma sorunundan bahsediyorsunuz.

Yakınınızdansa alabilirsiniz, eğer sıfır ürün alsaydınız sizden bütçe isteyip başka panelde bir öneri atacaktım. Rekabetçi oyun oynamıyorsanız üzmez diye düşünüyorum.

İyi de ben OC yapma demedim ki?

Düşük Hz de azalıyor zaten orada sorun yok benim demek istediğim şey yüksek Hz varken düşük Hz kullanmak biraz saçma. Ghosting'ten rahatsız olacaksan direk alma daha iyi demek istedim yani OC yapmak varken daha çok Hz düşürmek, kim yapmak ister?
Sence ghostingten rahatsız olan birisi düşük Hz kullanmak istemez mi? En hızlısı, en yükseği her zaman en iyisi değil.

Bkz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağdaki VA panel olan Viewsonic'in VX3268-2KPC modeli. Neden o kadar siyahlarda gecikiyor biliyor musun? Çünkü panel tepkime süresi yavaş olduğu için yüksek sinyal aralığına yetişemiyor.

Monitörler görüntü vermek için sinyal aralığında voltaj verir ve bu Viewsonic modeli 48 ile 144 Hz arasında gidip geliyor. 144 yerine 75 Hz olsaydı daha kolay beslerdi. Sonuçta 30 yada 48 ile 75 Hz sinyal aralığı o kadar uzun değil.

Kaldı ki paylaştığım reddit konusunda da bir kullanıcı 60 Hertz VA monitöründe sıkıntı olmadığını belirtmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de ben OC yapma demedim ki?

Sence ghostingten rahatsız olan birisi düşük Hz kullanmak istemez mi? En hızlısı, en yükseği her zaman en iyisi değil.

Ghostingten rahatsız olup düşük Hz'de kullanmak farklı bir şey 60 Hz gibi bir Hz değerin de kullanmak farklı bir şey. Bu konuda çoğu VA panel kullanıcılıları en fazla 144 veya 120 Hz değerine kadar düşürüyorlar daha ghostingten dolayı 60 Hz hıza düşürüp kullananı duymadım, Reddit'e senden gördüm sadece. Sen de monitörünü 60 Hz de kullanmayı dene ve akıcılık farkını gör. Düşürmek tabii kullanıcıya kalmış bir şey ama ben 144 Hz hızdan genelde 60 Hz hıza düşüren görmedim ve bana göre tekrar söylüyorum saçma sonuçta bu monitörlerin aynı zamanda 60 Hz modelleride var 75 Hz modelleride var madem iade et o modelleri al 144 Hz kullanmayacaksan paran cebinde kalsın veya başka modellere yönel bana göre Hz düşürmek son çare olmalı.

Sağdaki VA panel olan ViewSonic'in VX3268-2kpc modeli. Neden o kadar siyahlarda gecikiyor biliyor musun? Çünkü panel tepkime süresi yavaş olduğu için yüksek sinyal aralığına yetişemiyor.

Doğrudur.

Monitörler görüntü vermek için sinyal aralığında voltaj verir ve bu ViewSonic modeli 48 ile 144 Hz arasında gidip geliyor. 144 yerine 75 Hz olsaydı daha kolay beslerdi. Sonuçta 30 ya da 48 ile 75 Hz sinyal aralığı o kadar uzun değil.

Tamam besler ama sorunları gidermez sadece azalır dolayısıyla azalma tatmin etmiyorsa 144Hz varken 75 Hz kullanılmaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı