Dostum Acer'in bahsettiğin monitörün 27" 1080p modelini aldım ve gözlerimi yorduğu için iade ettim. Belki 60cm'den baktığım için, belki PPI yoğunluğunun düşüklüğünden belki de renk canlılığından gözlerim ağrıdı. 3 yıldır 24" TN panel kullanıyordum. Onda da hafif ağrı vardı fakat IPS ciddi anlamda gözlerimi acıttı.
Dün, AMD ayarlarından doygunluğu (renk canlılığını) 10% azalttım ve (3 yıllık olan) monitörde ağrı yaşamıyorum. Sanırım renk canlılığı gözlerimi ağrıtmıştı IPS panelde
Acer monitörden bahsetmek istiyorum. 1ms çekici duruyor fakat FreeSync özelliğini aktif ettiğinde 1ms özelliğini kullanamıyorsun. Monitör normalde 4-5ms'de çalışıyor. Monitörün ses kalitesi telefonlardan daha kötü. Çerçeveleri çok ince, estetik duruyor. Keza ayaklarda öyle.
Wiewsonic'e gelicek olursak, bu markada çokça ölü piksel sorunu yaşayan arkadaşlar oluyor. Ve belirttiğin ürün oyunlar için değil. FreeSync özelliği yok.
Kısaca Acer almana kesinlikle fiyat farkı değecektir. Acer al![]()
Gözlerimi yordu demeniz beni kuşkuya düşürdü. Sebebi tam olarak neydi acaba ? Sonuçta ben göz yormayan bir monitör arıyorum. Acer IPS olarak 1 MS vermiyor muhtemelen onda bir hinlik var.
@@Josefield Aynen bende fark ettim napsak acaba