ViewSonic VX2458-C-MHD görüntü bozuluyor

Zeitniff

Femtopat
Daha fazla  
Konularda birkaç tanesine baktım fakat aradığımı bulamadım o yüzden yeni açıyorum. Video olarak da yükleyeceğim, öncelikle bu sorunun kaynağını anlamadım. Yani ürün bozuk mu, donanımsal mı yoksa yazılımsal mı onu çözemedim en başta. Fakat sonra videoya aldığımda videoda sorun gözükünce mantıken videoda gözükmezdi donanımsal olsaydı dedim. Video da da gördüğünüz gibi böyle saçma bir görüntü bozulması yaşıyorum. Ekran kartım ASUS TUF GTX 1660 Super, bağlantı yolu HDMI. Yardımcı olursanız sevinirim.

Videoda görünüyor ama yine de tarif edeyim, o imlece geldiğimde ekranda görüntü bozulması oluşuyor anlık bir şekilde. Bu sadece youtubeda geçerli olan bir şey değil bu arada, genel olarak oynatma platformlarında böyle. Onun haricinde de sitelerde sayfayı aşağı yukarı kaydırma işleminde de olabiliyor benzeri bozulmalar.

@Zeitniff yavaşlatıp izledim ama gözüme anormal bir şey çarpmadı yine.

"Gölgelenme oluyor, karıncalanıyor, parlıyor" gibi tarif ederseniz daha iyi olur.

Yine de sezgisel olarak sayfaları aşağıya kaydırmada bozulmanın gecikme ayarı ile ilgili olduğunu düşündüm.

"Response time" gibi gecikme ile ilgili bir ayar olacak monitör ayarlarında, onu düşürün (Fastest ise Fast veya normal yapın mesela).

@Zeitniff yavaşlatıp izledim ama gözüme anormal bir şey çarpmadı yine.

"Gölgelenme oluyor, karıncalanıyor, parlıyor" gibi tarif ederseniz daha iyi olur.

Yine de sezgisel olarak sayfaları aşağıya kaydırmada bozulmanın gecikme ayarı ile ilgili olduğunu düşündüm.

"Response time" gibi gecikme ile ilgili bir ayar olacak monitör ayarlarında, onu düşürün (Fastest ise Fast veya normal yapın mesela).
25. saniyede tam olarak ekranın sağ alt kısmına doğru bi yerde ani bir ekran bozulması oluyor, sanki flash patlaması gibi. ve response time ile de çözülmedi.

@Zeitniff monitörle ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü ekran kaydında belli oluyor.

Kablo degiştirme sansiniz varsa değiştirin.

Monitörü başka bir prizde deneyin.

İslemcinizde dahili grafik veya elinizde başka bir ekran kartı var ise onlarla deneyin.

DDU ile ekran kartınızın driverını kaldırıp yeniden yükleyin.

Aklıma bunlar geliyor ama çözüme ulaşmaktan çok muhtemel ihtimalleri eleme/sorunu bulmak amaçlı.

Olmadı ekran kartınızı bir garantiye gönderebilirsiniz. Umarım çözersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı