ViewSonic VX2458-C-mhd monitörüm arızalı mıdır?

Bu monitörden kullanıyorsanız sorun yaşıyor musunuz? Garanti süreciyle ilgili fikirleriniz nedir?

• Aynı sorunu yaşıyorum

Oy: 0 0,0%
  • Farklı bir sorunum var

• Garantiye gönderdim ve servisten memnun değilim

• Oy verenlerin toplamı
    2
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video görmüş olduğunuz görüntü bozukluğu neyden kaynaklanıyor olabilir? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sorun monitör kaynaklı ise monitörün garantisi bulunmakta, RX 5500 XT ekran kartının da garantisi var.

• Sapphire RX 5500 XT 8 GB ve R9 270 2 GB ile denenmiş ve aynı sorunlar ile karşılaşılmıştır.
  • DisplayPort 1.4 vesa sertifikalı kablo ile denenmiştir.
  • HDMI 2 adet kablo denenmiştir. (Monitörün kendi kablosu ve HP marka kablo ile)
  • 2 farklı AMD Radeon sürücüsü ile denenmiştir. (Sürücü versiyonları 20.1.3 ve 20.2.2)
(sistemim imzamda belirtildiği için yazmadım)

2 Farklı PC tamircisine danıştım, kendilerinin bana "Dünya burası mıydı? Biz dünyalı mıyız?" diye sormadığına şükrettim. PC'den o derece iyi anlıyorlardı.
İzmir'de böyle bir sorunu giderebilecek bir tamirci veya servis var mıdır?

Son düzenleme:
Bilgisayarı aynı kablo ve aynı ekran kartı çıkışından bir TV ye bağlayın aynısı oluyor ise kart olabilir. Farklı kablo ve farklı çıkış ile bağlayın sorun olmuyor ise kablo veya kartın o çıkışı arızalı olabilir.
Eğer bu sorunların hiç biri TV de olmuyor ise monitör sorunlu diyebiliriz. Fakat farklı bir kaynaktan denemek mantıklı olur. Bir laptop veya uydu cihazı ya da oyun konsolu gibi HDMI çıkışı olan bir cihazı monitöre bağlayıp deneyin.

Dediğim gibi 2 farklı ekran kartıyla denedim, birebir aynı sorunu yapıyordu. 3 farklı kablo ve 4 port çıkışını da denedim herhangi bir farklılık olmadı.
TV ye takıp denemek aklıma gelmemişti, denedim ve oynu açınca o görüntü bozulması olmadı. Tabi tv biraz eski görüntü veriyor o ayrı mesele.
Vatanbilgisayar teknik servis bölümüne monitörü götüreyim bakalım neler olacak?
Edit: Başka mönitörle de denedim ve görüntü bozulması yok. Servise gönderdim Viewsonic monitörü, geldiği zaman sonuçları yazarım belki birine faydası dokunur diye.

Son düzenleme:
Servis sonucu: Test etmiş KVK ve aynen geri yollamışlar. Bu test için de 50 TL para kesmişler, sanırım ViewSonic'den kesiyorlar bu parayı.
Aynı sorunlar devam ediyor. Tüketici haklarına başvursam yardımcı olurlar mu acaba, yoksa servisi mi muhatap alırlar?
Edit:
Bu link görüntü bozukluğunu giderdi.
Başta no signal hataları veren monitör yüzünden sanmıştım görüntü bozulmalarını. Tamamen DLL sorunu olduğunu sonradan fark edip, çözüme DirectX indirme aracını yükleyerek kavuştum.
Kimse sorunu anlamamış sanırım ve yardımcı olan olmadı. Kendim biraz daha fazla araştırıp sonunda buldum. Belki bir kişiye bile faydası olabilir düşüncesiyle konuya ekleme yapmak istedim. Çünkü benim sorunu fark edip düzeltmem yaklaşık 1 ay sürdü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı