Viewsonic VX2458-MHD vs Samsung LC24RG50FQMXUF

Warrunner

Decapat
Arkadaşlar Merhaba;

Başlıktaki iki model arasında kaldım. Oyun odaklıbir monitör istiyorum ondan dolayı 1 ms daha iyi gibi düşünüyorum ancak seçmiş olduğum Viewsonic VX2458-MHD' de Freesync ile 1 ms aynı anda kullanılmıyormuş. Bir çok yorumda ve kullanıcıdan bunu duydum. Bundan dolayı madem öyle 4 ms VA panel m alsam acaba diye düşündüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de alacak olduğum zaman n11 gibi sitelerden almak mantıklı olur mu? Yoksa 100-150 TL fazla olsun itopya, vatan gibi firmalardan mı almamı tavsiye edersiniz.

Viewsonic VX2458-MHD;

Samsung LC24RG50FQMXUF;

Samsung'a bende katılyorum kesinlikle kaliteli ve güzel bir monitör. Ayrıca İtopya'dan almayın, geçen gün bunun bir üst modeli olan versiyonunu almaya gittim. Beylikdüzü'nden kaltım Kadıköy'e gittim stokları olmasına rağmen elimizde yok dediler. Hala internet satışı açık durumda ürünün gittim Game Ekstra Bahçelievlerden aldım hemde daha ucuza geldi. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

1 ms ile 4 ms arasında bir fark görülebileceğini sanmıyorum, 144 Hz ise fark ettirir tabii ama şart değil.

İki modeli de önermiyorum. Viewsonic modeli TN panel ve sahte 8 bit, Samsung modeli ise sahte 8 bit. Epey'e göre böyle ve doğruysa alınmamalı. TN panel veya sahte 8 bit bir monitör tavsiye etmem.

Kendi kullandığım LC24F396 modelini önerebilirim, memnunum. 72 Hz tazeleme hızına kadar desteği var, gerçek 8 bit, VA panel. Fiyatı uygun sayılır.

Tahminimce kullanılmamanın sebebi HDMI kablosundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bende de var ama FreeSycn daha hiç kullanmadım. Genelde CS:GO oynadığım için pek tavsiye edilmiyor. Ayrıca Bios ekranı da gelmiyor. DP kablosu alınması lazım.

Bugün bende bir monitör arayışı içerisindeyim, bu iki monitörüde bir çok özelliğiyle inceledim. İkisi arasındaki önerim Samsung olandır çünkü; 3000:1 kontrast oranı ve kavisli olmasından dolayı.

3000:1 kontrast ile siyah veya karanlık bölgeleri, gerçek siyah olarak görmenize olanak sağlayacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı