ViewSonic VX2458 vs MSI MAG241C vs AOC 24G2U

Ben de böyle kararsız kalmıştım ama tavsiyeler üzerine AOC 24C2gU aldım. Yeni sistemle daha denemedim (parçalar gelmedi) ama eski sistem de bile görüntü farkını (özellikle film izlerken ve hikaye oyunların da) belli ediyor. (özellikle ergonomi olarak fiyatına göre çok iyi gerek monitörü dikey olarak boyunuza göre ayarlayabilme gerek 180 derece döndürebilme gerekse 4 tane USB 3.0 girişi, 2 tane HDMI ve 1 tane DisplayPort çıkışı olsun.) FPS oyunların da ghosting oluyor demişlerdi daha diğer FPS oyunların da denemedim ama CS:GO da sorun yaşamadım.

Ben de bu monitörü kullanıyorum ve oldukça memnunum. 144hz tarifsiz bir şey. Renkleri parlaklığı falan da benim için gayet yeterli. Tavsiye edebilirim.

Gsync desteği var mı acaba? Bazı sitelerde Gsync yazıyor bazı sitelerde yazmıyor eğer varsa tercihimi ViewSonic tarafından kullanacağım.

Sitesinde var gözüküyor ama ekranın ayarlar sekmesinde ben bulamadım, sanırım FreeSync desteği olan monitörlere de G-Sync gelecek muhabbeti var ama pek sağlıklı olmuyor diye biliyorum. Kenimde Nvidia kullanıyorum daha hiç açmadım G-Sync.(FreeSync monitörlerin artık G-Sync de destekleyeceğiyle alakalı makale: TechRadar, Resmi model sayfası: VX2458-C-mhd.

Gsync'i açabilmek için öncelikle displayport kablo ile bağlantı yapmanız gerek. Ben HDMI ile kullandığımdan dolayı deneme şansım olmadı. Ama tüm sitelerde kocaman Gsync destekli yazdığına göre dp kablo ile Gsync açılıyordur mutlaka. Monitör kutusundan display port kablosu çıkmıyor bu arada onu belirteyim. İçinden çıkan HDMI kablo ile 144hz alabiliyorsunuz ama eğer Gsync kullanacağım derseniz dp kablosunu kendiniz almak zorundasınız. Gsync desteğinin olayı da şu sanırım. (Arkadaş da söylemiş gerçi şimdi gördüm.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı