ViewSonic VX2758-PC-MH 27" 144Hz 1ms Alınır mı?

Daha önce bu model için konu açılmamış ve internette çok yoruma denk gelmedim bu model için. 1600 TL'ye kadar bütçem var. Sizce alınır mı? Artıları ve eksileri olarak beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

Merhaba monitör alıcaksan bence 24 inç çivarı al derim ve daha iyi marka almış olursun bu fiyata uzun ömürlü kullanmak istiyorsa asus monitör olarak en marka şuan tavsiyem VG24VQ.https://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-6-vg24vq-tuf-gaming-1ms-144hz-hdmi-dp-freesync-curved-gaming-monitor.html

@Fatiksa dostum konu ile alakalı değil ama Gigabyte'ın RTX 2060 kartını beğendin mi? Ben de alacaktım ama biraz ısına sorunu var dediler RTX 2060'ın MSI Gaming Z veya ASUS ROG STRIX modelini almayı düşünüyorum.

@Fatiksa dostum konu ile alakalı değil ama Gigabyte'ın RTX 2060 kartını beğendin mi? Ben de alacaktım ama biraz ısına sorunu var dediler RTX 2060'ın MSI Gaming Z veya ASUS ROG STRIX modelini almayı düşünüyorum.

Dostum o dediğin markaların söz konusu modellerine 2060 için o kadar paralar vereceğine bunu alabilirsin;

Ya da bunu;
MSI GeForce RTX 2070 TRI FROZR ---> En son 3.4K TL idi ancak yine artmış fiyatı, yine aynı fiyatlara düştüğünde alınabilir.

Kullandığınız kasayı bilmiyorum ama havalandırması iyi olan (bakın pahalı demiyorum, misal Dark N10 Pro gibi önü ve üstü mesh olan) bi kasanız varsa sıcaklık değerleriniz makul seviyelerde olacaktır. Önü falan kapalıysa kasanın hangi kartı kullanırsanız kullanın normal değelerden +10 derece en az fazla olacaktır.

2060 ile 2070/2070super cuda core'ları arasında çok fark var, aynı paralara 2070 Super alabiliyoken gidip 2060 almayın derim.

@srcn90 sağol dostum yorumun için ama o zaman şöyle söyliyim 2070 biraz benim için lüks şu anlık diyorsunuz ki 2060 alacaksınız pahalı modele fazla para vermeyin onun yerine 2070 alın. O zaman İtopya mesela Gigabyte'ın 2060 modelini 2500TL'ye indirmişti dediğim gibi ben MSI Gaming Z alacaktım onun yerine o Gigabyte modelini 2500TL'ye almam daha mantıklı mı? Yani arada öyle aman aman bir fark olmaz mı? Benim asıl merak ettiğim şey bu.

Dostum aradaki farklar saat hızı farklılıklarından kaynaklanıyor. Aynı gpu'ya sahip modellerin fabrika çıkışı saat hızları farklı, mesela Gigabyte RTX 2060 OC modeli 1755 MHZ boost clock'a sahip iken Msi RTX 2060 Gaming Z'nin boost clock'u 1830 MHZ. Bu aradaki 75 MHZ alacağın ekstra fps başına ödeyeceğin paraya değer mi? Hayır! Ancak şöyle bir durum var, fabrikadan saat hızı fazla olarak çıkan soğutması da daha iyi olur burası bir gerçek. Arkadaşımda Msi Rtx 2060 Ventus OC kartı vardı ve kasa önü ve üstü kapalıyken kart ısınıyodu, önünü ve üstünü açtık normal değerlerde oyun oynamaya başladı, 60 derece civalarında. GTX 1070 kullandım 13 ay, 55 dereceden yukarda PUBG oynamadım arkada klima açık ve direkt kasaya doğru vuruyo sıcak esinti. Galax alabilirsin gözün kapalı teknobiyotik satıyor, soğutması güzel kartların ve fiyatlar da nispeten uygun.

Edit: GALAX GTX 1070 EX diye belirtmemişim, düzeltiyorum.

@srcn90 anladım yine de çok fazla model kovamama gerek yok yani. Hem uygun hem sıkıntısı olmayan ama dediğin gibi Gaming Z kadar yükse MHz'i olmasa bile o seviye için tam olan ekran kartını satın alayım. Hiç STRIX ve Gaming Z kovalamaya gerek yok diyorsun. Örnek vermek gerekirse Galax alınabilir ama Gigabyte RTX 2060 OC'de alınabilir sanırsam bir sıkıntısı yok gibi kartın fiyat olarak da uygun.

@srcn90 anladım yine de çok fazla model kovamama gerek yok yani. Hem uygun hem sıkıntısı olmayan ama dediğin gibi Gaming Z kadar yükse MHz'i olmasa bile o seviye için tam olan ekran kartını satın alayım. Hiç STRIX ve Gaming Z kovalamaya gerek yok diyorsun. Örnek vermek gerekirse Galax alınabilir ama Gigabyte RTX 2060 OC'de alınabilir sanırsam bir sıkıntısı yok gibi kartın fiyat olarak da uygun.

Alınır dostum hiç merak etme, eksiklik hissetmezsin hiç. Bak mesela bu fiyata al geç derim, dua edersin; Galax RTX2060 Super 8GB (1-Click OC) 256Bit GDDR6 RTX 2060 Super Ekran Kartı (26ISL6HP39SS-AKOG) | Teknobiyotik

Arka plaka falan metal, Msi'ın Ventus modelleri plastik arka plakaya sahip. Bu kartla ısınma problemi yaşamıcaksın, tabi ki sahip olduğun kasayla da doğrudan alakalı bir durum ısı olayı.
Alınır dostum hiç merak etme, eksiklik hissetmezsin hiç. Bak mesela bu fiyata al geç derim, dua edersin; Galax RTX2060 Super 8GB (1-Click OC) 256Bit GDDR6 RTX 2060 Super Ekran Kartı (26ISL6HP39SS-AKOG) | Teknobiyotik

Arka plaka falan metal, Msi'ın Ventus modelleri plastik arka plakaya sahip. Bu kartla ısınma problemi yaşamıcaksın, tabi ki sahip olduğun kasayla da doğrudan alakalı bir durum ısı olayı.

Tüm samimiyetimle söylüyorum eğer arkadaşın gazına gelip ve güzel bir indirim yakalayıp MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio almamış olsam bu linkteki 2060 Super'i alıp 1080p'de yoluma devam ederdim (ki 2k'da da tatmin edecek fps'i veriyor 2060 Super'ler, arkadaşımdan biliyorum.) ki şuanda bir de 2k monitör masrafına girdim olmuşken tam olsun hesabına. :)

@srcn90 dostum şu an 2060 Super alamam onlar biraz bütçeyi aşıyor benim sorum daha çok dediğim gibi 2060'ın Gigabyte modeli 2600TL iken ASUS modeli 3000TL arada 400 TL'lik fark var ancak ikisi de 2060 bu fiyat farkına değer mi? Isınma olarak ASUS çok daha iyi ama dediğim gibi ne kadar fark eder ve 400 TL verilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı