ViewSonic XG2405 vs. ASUS VP249QGR

E U R U S

Hectopat
Daha önce bu monitörler ile ilgili konu açılmış fakat pek faydalı bilgiler verilmemiş. Ben 24" IPS 144Hz bir monitör almak istiyorum ve bu ikisi şu ana kadar gördüğüm en ideal seçeneklerden.

Monitörlerin ms değerleri açıkçası pek umrumda değil. İnternette araştırdığımda iki monitörün de aynı paneli kullandığını gördüm. ASUS olan monitörün ayaklığının biraz kısa olduğundan şikayetler var fakat beni etkiler mi bilemiyorum. Uzun süredir kullandığım monitör de yukarı aşağı gitmeyen bir ayaklığa sahip ve memnunum.

ASUS ViewSonic'ten 400 lira daha ucuz. İkisinde de 6 ay faizsiz taksit seçeneği mevcut. ViewSonic bana monitörlerde her zaman daha güvenilir gelmiştir o yüzden ASUS daha ucuz olsa da biraz şüphelerim var. Eğer aralarında kayda değer bir fark yoksa tabii ki de ucuz olanını seçmek en mantıklısı.

Sizin tavsiyeniz nedir? Eğer başka monitör tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım fakat lütfen şu Technopat adeti olan elma yerine muz önerme saçmalığını yapmayın. 24" 144Hz IPS bir monitör arıyorum. Eğer bu standartlarda daha uygun fiyatlara monitör önerileriniz varsa beklerim. Hem beni hem de ileride monitör alacak arkadaşları bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada aralarında ölü piksel gibi sorunlar için garanti farkı var mı? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

GtG 1ms olması sebebiyle XG2405'i öneririm. Aksi halde ASUS'un bu modelini satın alan kullanıcıların yorumlarından da görebileceğiniz üzere rekabetçi oyunlarda blur tarzı bir efekt olacak hızlı dönüşlerde.

Viewsonic'in 1ms (GtG) olması pek bir şey ifade etmiyor ki siz üstüne önemsemediğinizi söylemişsiniz.

Çünkü her monitör gibi o hıza extreme modda çıkıyor ve ghosting artması, parlaklık düşmesi gibi yan etkileri olabiliyor o modun.

Ben Viewsonic'i alabilecek bütçeye sahipseniz ASUS'a 500TL eklediğinize değmesi için bunu öneririm;

Bu da IPS, bunun da hareket kabiliyeti gayet iyi. Artıları ise;

+Çok daha yüksek renk gamutları.
+FreeSync Premium.

Son düzenleme:
Viewsonic'in 1ms (GtG) olması pek bir şey ifade etmiyor ki siz üstüne önemsemediğinizi söylemişsiniz.

Çünkü her monitör gibi o hıza extreme modda çıkıyor ve ghosting artması, parlaklık düşmesi gibi yan etkileri olabiliyor o modun.

Ben Viewsonic'i alabilecek bütçeye sahipseniz ASUS'a 500TL eklediğinize değmesi için bunu öneririm;

Bu da IPS, bunun da hareket kabiliyeti gayet iyi. Artıları ise;

+Çok daha yüksek renk gamutları.
+FreeSync Premium.
Bu GTG dediğimiz olay 1ms modunda gerçekleşiyor değil mi sadece ? Yani 4ms'te kullanırsam herhangi bir blur efekti veya kararmayla karşılaşmadan yine 144hz kullanabilirim. Viewsonic'te 1ms moduna alınca yine ekranın karardığını okumuştum çünkü. Onun haricinde Aoc 24g2u'nun ayakları çok büyük gibi geldi bana masamda fazla yer kaplayacağından biraz korkuyorum. Tasarım açısından XG2405'i daha çok beğendim. Aralarında çok renk farkı var mı bilemiyorum. Aynı paneli kullandığını yazmışlardı yine. Bir de 24G2U ile 24G2UBK'nin bir farkı var mı ?

@E U R U S Renk olarak fark olur. Renk gamutu farkı var. İkisi de IPS ama kapsadıkları renk alanları bir değil.

4ms modu var mı bilmiyoruz. Ben görmedim yani.

4ms modunda da fazladan ghosting olabilir, bilmiyorum. Olmasa da 4ms'nin kendi ghostingi olacaktır. Biraz karışık bu işler ama çok rahatsız edici ghosting olacağını sanmıyorum.

Yer kaplama konusunda yorum yapamam.

24G2U = 24G2U/BK. Ama 24G2U5/BK başka, o 75Hz.

Kağıt üstünde AOC daha iyi duruyor ama Viewsonic içinize sindiyse onu alın. Sonuçta amaç sizin mutlu olmanız ve Viewsonic'i kullanırken daha mutlu olacaksanız onu almalısınız. Arada uçurum yok çünkü.

@E U R U S Renk olarak fark olur. Renk gamutu farkı var. İkisi de IPS ama kapsadıkları renk alanları bir değil.

4ms modu var mı bilmiyoruz. Ben görmedim yani.

4ms modunda da fazladan ghosting olabilir, bilmiyorum. Olmasa da 4ms'nin kendi ghostingi olacaktır. Biraz karışık bu işler ama çok rahatsız edici ghosting olacağını sanmıyorum.

Yer kaplama konusunda yorum yapamam.

24G2U = 24G2U/BK. Ama 24G2U5/BK başka, o 75Hz.

Kağıt üstünde AOC daha iyi duruyor ama Viewsonic içinize sindiyse onu alın. Sonuçta amaç sizin mutlu olmanız ve Viewsonic'i kullanırken daha mutlu olacaksanız onu almalısınız. Arada uçurum yok çünkü.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı