VINN İle Oyun Ve Yayın

3 GB'lık VINN Wifi ile hem Arma 3 oynayıp hemde 480p yayın yapsam beni 1 ay götürür mü? Her ay sıfırlanıyor.

Kesinlikle götürmez, hadi hız sıkıntı olmadı diyelim (ki olacaktır) olay kotaya gelecek. Ev internetlerin de bile her zaman o kadar kolay olmuyor bu işler.

Şöyle örnek vereyim. Standart paketlerde (sınırsız sabit internet paketleri için konuşuyorum) AKK'ları 2 ye ayrılır. İndirme ve Yükleme. Genelde satılırken sadece indirme kotasından bahsedilir 25gb 70gb 100gb Akk internet vs. Burdaki sorun Yükleme kotasında ortaya çıkıyor. Sıradan bir kullanıcın yükleme kotasını bitirmesi çok zor bir ihtimal. Bilgisayarlar genelde günlük kullandımda veri almaya yatkın çünkü. Ama yayın yapacağın zaman bilgisayar canlı olarak veri yüklemeye başlıyor. Bu yayının kotası ise normal internet sınırından değil yükleme kotandan düşüyor.

İster 25Gb ister 250Gb Akk internet kullan Yükleme sınırım 50Gb oluyor.(Turkcell Superonline) İnternetim çok diye yüklenemiyorsun özetle. Kaldıki İndirme ve yüklemelerinde hız sınırları birbirinden farklıdır. İnternet sağlayıcıları satarken bunu da söylemezler. Ama yükleme kotan bitince internetini şak diye keserler.

Kullandığın internet bir mboil sağlayıcı. Büyük olasılıkla hem oyun hem yayın yaptığın sırada bilgisayarın darboğaz yapmasa dahi internetin yapacaktır diye düşünüyorum. Mobil olduğunuda düşürsek 1ile 5Gb civarında Yükleme kotan vardır diye tahmin yürütüyorum. 300Mb de kullanmış olasan yükleme kotan biteceği için internetin kesilecektir.

Youtube'da video yayını yapan biriyim 720p .mp4 formatında videolar kullansan bile 6-7 saatlik video faturaya 30-40Gb arası yansıyor. VINN'da bu mümkün değil maalesef.

4.5G'de vınn alsak kaç mbit hız alabiliriz acaba ortalama?
fgdfg.PNG
12695433_1714939412070856_845572130_o.jpg

4.5G'de vınn alsak kaç mbit hız alabiliriz acaba ortalama?

Yalniz burada PİNG değerine dikkat etmenizi öneririm. Yükleme ve indirme hızları şuan ttnet adsl ile aynı sayılır oyun oynarken pek sıkıntı yaratmaz ama oyun ve yayına gelince orada sıkıntı yaşamaya başlarsınız. Hareket imkanı sağlayacak boşluk bırakmıyor çünkü insana. Ping dedim özellikle bunun sebebi ise 1-5 arası bir değer normal (bilgisayarda oyun ve yayın yapmak için konuşursak) ama bunun üzeri sıkıntı olmaya başlar. Yayın donmaları ve oyundaki aşırı laglanma olarak geri döner size.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı