Virtual Machine ve benzeri uygulamalar ne işe yarar?

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Bu konuya bayağı uzak sayılırım. Öğrenmeye nereden başlayacağımı bile bilmiyorum.

Bir işletim sisteminin içinde bir program ile başka işletim sistemleri kurmaya yarıyor sanırsam. Bir de BlueStacks gibi Android kullanmaya yarayanlar var.

Ben sadece Windows 8 11 7 veya çok nadiren Linux kurup bakmak için kullanabilirim.
Mesela program kurup test etmek falan.

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emülatör için sanallaştırma açmak yeterli olur. Sanal makine ile dediğiniz gibi işletim sistemi de kurabilirsiniz. PC için de PC gibi düşünebilirsiniz.

Bu konuya bayağı uzak sayılırım. Öğrenmeye nereden başlayacağımı bile bilmiyorum.

Bir işletim sisteminin içinde bir program ile başka işletim sistemleri kurmaya yarıyor sanırsam. Bir de BlueStacks gibi Android kullanmaya yarayanlar var.

Ben sadece Windows 8 11 7 veya çok nadiren Linux kurup bakmak için kullanabilirim.
Mesela program kurup test etmek falan.

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bir işletim sisteminin içinde başka bir işletim sistemi açıyormuş gibi çalışıyor herhangi bir oyun oynayamazsınız içinde fakat deneyimlemek için en iyi yol tabii işlemcinizde sanalaştırma gerek.

Sanallaştırma kullanarak donanım sanallaştırılıp sanal bilgisayarcıklar oluşturulur. Oluşturulan bilgisayarların üzerine ise host makinenin işlemci mimarisi ile uyumlu diğer işletim sistemleri kurulup kullanılabilir. Donanım sanallaştırıldığı için grafik gibi bileşenlerin driverları native olarak çalışan işletim sistemindeki kadar verimli çalışmayabilir. Bu yüzden ciddi performans kayıpları yaşanabilir.

Sanallaştırma sadece VirtualBox, VMware'den ibaret değildir. ESXi, HyperV, Citrix, KVM gibi doğrudan donanım üzerine işletim sistemi gibi kurulabilen HyperVisor'lar da mevcuttur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı