Hyprland
ya da exec Hyprland
yazınca arka plan geliyor ama işte arka planı göstermekle kalıyor yardımcı olur musunuz?Kitty terminal Hyprland için varsayılandır. Kitty terminal yüklü mü? Şu an Hyprland açılmış durumda zaten. Herhangi bir panel veya uygulama menüsü yok. Her şeyi sizin ayarlamanız gerekir.
Super (Windows tuşu) ve Q tuşuna aynı anda basıp kitty terminali açın. Eğer açılırsa düzgün şekilde kurmuşsunuzdur.
Kitty yüklü sanırsam şöyle bir hata verdiKitty terminal Hyprland için varsayılandır. Kitty terminal yüklü mü? Şu an Hyprland açılmış durumda zaten. Herhangi bir panel veya uygulama menüsü yok. Her şeyi sizin ayarlamanız gerekir.
Super (Windows tuşu) ve Q tuşuna aynı anda basıp kitty terminali açın. Eğer açılırsa düzgün şekilde kurmuşsunuzdur.
CTRL ALT F2 tuşlarına aynı anda basın ve giriş yapın.Denedim fakat açamadım yüklü olmadığını düşünüyorum nasıl yükleyebilirim?
sudo pacman -Sy kitty
yazarak kitty terminali kurarsınız. Ardından Hyprland'e tekrar girdiğinizde terminali açın.nano .config/hypr/hyprlandf.conf
yazın.Hyprland açıkken kitty'e girmeniz lazım. Super ve Q tuşu ile. Kitty bir gui uygulaması olduğu için TTY ekranında çalıştıramazsınız.
CTRL ALT F2 tuşlarına aynı anda basın ve giriş yapın.sudo pacman -Sy kitty
yazarak kitty terminali kurarsınız. Ardından Hyprland'e tekrar girdiğinizde terminali açın.
Terminali açtıktan sonranano .config/hypr/hyprlandf.conf
yazın.
Eki Görüntüle 1781763kb_layout kısmının önünde "en" yazıyordur. Onu "TR" yapın ve ardından CTRL ve X tuşlarına basarak çıkın. Bundan itibaren Türkçe klavye olarak çalışır.
Hyprland açıkken Kitty'e girmeniz lazım. Super ve Q tuşu ile. Kitty bir GUI uygulaması olduğu için TTY ekranında çalıştıramazsınız.
Installation
â ï¸ Hyprland is not meant to be a full and user-friendly Desktop Environment. In a nutshell, it’s a set of tools to allow you to create your own Desktop Environment. Apps, integrations, shells, etc, are your responsibility to pick, install and configure.wiki.hyprland.org
Bu linkteki sitede neler yüklemeniz gerektiği gösteriliyor. Yönlendirmeleriyle birlikte panel, bildirim uygulaması uygulama menüsü gibi şeyleri kurup yapılandırabilirsiniz.
Hocam bence daha kolay bir masaüstü ortamı ile başlamanız daha uygun olur. Hyprland'de zorlanacak gibi duruyorsunuz. Sisteminizi söylerseniz öneride bulunabilirim.
Hyprland kullanmakta ısrar ederseniz de yukarıda vermiş olduğum linke göz atın. Her şey adım adım anlatılıyor.
CTRL + ALT + F2 yaptığım zamanHocam bence daha kolay bir masaüstü ortamı ile başlamanız daha uygun olur. Hyprland'de zorlanacak gibi duruyorsunuz. Sisteminizi söylerseniz öneride bulunabilirim.
Hyprland kullanmakta ısrar ederseniz de yukarıda vermiş olduğum linke göz atın. Her şey adım adım anlatılıyor.
Ben size Kde Plasma yazayım hocam reçete olarak.Linux'ta aslında tecrübeliyim fakat Arch Linux çarptı birazhocam Waybar falan hepsi yüklü fakat başlatmıyor script ile kurulum yaptım.
Ben size KDE Plasma yazayım hocam reçete olarak.Hyprland'i de script yerine sitesinden bakarak kurarsınız. Belki daha bilgili olduğumda rehber hazırlarım.