Çözüldü VirtualBox Linux Yüklemesi Bitmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

plexies

Kilopat
VirtualBox indirdim, Ubuntu 32 bit yükledim. Kurulumu başlattım, ekranda 5 nokta var ama sadece 4 tanesi doldu. 5.'si yaklaşık olarak 6 saattir gelmedi. Ne yapabilirim, nerede hata yaptım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yaptığını adım adım anlatır mısın?
Herşey normal yaptım 20 gb alan verdim 64 bit ve 32 bit 2 sinide kurmayı denedim ek olarak vmware indirdim ona kurdum bu sefer şu hatayı aldım.

This host supports AMD-V, but AMD-V is disabled.

AMD-V might be disabled if it has been disabled in the BIOS/firmware settings or the host has not been power-cycled since changing this setting.

(1) Verify that the BIOS/firmware settings enable AMD-V.

(2) Power-cycle the host if this BIOS/firmware setting has been changed.

(3) Power-cycle the host if you have not done so since installing VMware Workstation.

(4) Update the host's BIOS/firmware to the latest version.

This host does not support "AMD RVI" hardware assisted MMU virtualization.

Module 'CPUIDEarly' power on failed.

Failed to start the virtual machine.

Bu hata mesajından anladığım, Virtualbox ve Vmware kurduğununz host(kullandığınız fiziksel bilgisayar yani) makinanın BIOS ayarlarına girip AMD-V özelliğini Enabled yapmanız gerekiyor.

SVM Mode diye bir şey var mı? Varsa onu açın.
Virtualization kapali iste, BIOS ayarlarindan enabled yapman gerekiyor.
BIOS'da gorecegin isim direkt olarak AMD-V olmayabilir. Virtualization gibi bir sey olabilir. Anakart'in Manual'inde yazar.
Malesef öye biyer yok.
Telefondan discordtan kendime attımda ondan böyle link :D
Birde youtube bu videoyu buldum AB350 Yazıyor ama yapsam bence çözülür yinede bi size danışayım
.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı