VirtualBox neden yavaş?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. VirtualBox ile Windows 10 2016 LTSB test ettim. Ancak yavaş çalışıyor 60Hz hissi alıyorum ve tepkiler bana hızlı gelmedi.
4/8 işlemcim var işlemciyi 8 RAM'i 6 GB (16 GB toplam RAM var) olarak verdim. Ama akıcılığı hoşuma gitmedi. Sanal ISO yerleştirip kurulan ek uygulamayı da kurdum ama faydası yok gibi. Normalde böyle mi çalışıyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ben de giremedim ayrıca yoğundum, bu konuda yapay zeka yardımımıza koşuyor diyebilirim =)

1. Sanal Diskin SSD Olarak Tanıtılması

Bunu yapmak için:

1. VirtualBox’ı açın ve sanal makinenizi seçin.
  2. Ayarlar (Settings) → Depolama (Storage) sekmesine gidin.
  3. Sol tarafta sanal diskinizi seçin (VMDK, VDI veya VHD olabilir).
  4. "SSD özelliğini etkinleştir" (Solid-state Drive) seçeneğini işaretleyin.
  5. Kaydedin ve çıkın.
Bu ayar, Windows’un sanal diski bir SSD olarak algılamasını sağlar.

2. Sanal Diskin NVMe Olarak Kullanılması

Eğer sanal diskinizi NVMe olarak göstermek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edin:

1. Sanal makinenin kapalı olduğundan emin olun.
  2. VirtualBox’ta sanal makinenizin ayarlarını açın.
  3. Sistem (System) → Hızlandırma (Acceleration) sekmesine gidin ve I/O APIC’yi etkinleştirin.
  4. Depolama (Storage) sekmesine gelin ve Varsayılan SATA denetleyicisini kaldırın.
  5. Yeni Denetleyici Ekle (Add Controller) → NVMe Controller seçeneğini seçin.
  6. Daha sonra, mevcut sanal diskinizi bu yeni NVMe denetleyicisine bağlayın.
  7. Ayarları kaydedip çıkın.
Bu işlemden sonra Windows, sanal diskinizi bir NVMe SSD olarak algılayacaktır. Ancak Windows’un NVMe sürücülerini tanıyabilmesi için Windows 8 ve üzeri bir sürüm kullanmanız gerekir.

Evet ben de giremedim ayrıca yoğundum, bu konuda yapay zeka yardımımıza koşuyor diyebilirim =)

SATA SSD'ye kurduğum için NVMe kısmını ellemedim. Ama ses pıtırcıklı geliyor sürekli engel çıkıyor. Bir de 8 olarak işlemciyi seçmiştim 4 yaptım, yavaşlarım bak diye uyarı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı