Hyperanthropos
Hectopat
Daha fazla
BIOS ayarlarından sanallaştırma ve IOMMU ayarlarını açın.
Bir de Qubes OS zaten sanal makine oluşturuyor.
VirtualBox ile Qubes OS çalıştırarak sanal makine içinde sanal makine çalıştırmaya çalışıyorsunuz.
BIOS ayarlarından sanallaştırma ve IOMMU ayarlarını açın.
Bir de Qubes OS zaten sanal makine oluşturuyor.
VirtualBox ile Qubes OS çalıştırarak sanal makine içinde sanal makine çalıştırmaya çalışıyorsunuz.
CPU özellikleri altında olur genelde.Sanallaştırma zaten açıkmış ama IOMMU'yu bulamadım her bilgisayarda olması gerekiyor mu?
Tekrar kontrol ettim her bölümü ama bulamadım. Göremediğimi sanmıyorum dikkatli bir şekilde kontrol ettim bilgisayarımda bir sıkıntı var sanırım.CPU özellikleri altında olur genelde.
Qubes OS güvenlik adına sanallaştırılmış ortamlarda sistemi çalıştırır. Bunun için bilgisayarınızın tam sanallaştırma desteğine sahip olması lazım. BIOS üzerinde Intel için vt-X ve vt-D(IOMMU denilen ayar Intel için vt-D olarak isimlendirilir,) AMD için AMD virtualization Technology ve AMD IOMMU açılmalıdır.
Bunun haricinde IOMMU gibi özellikler VirtualBox'a yeni eklenmiştir. IOMMU gibi gelişmiş sanallaştırma özellikleri için en son sürüm olan 7.0 sürümünü kullanmanız gerekir. Önceki sürümlerde bulunmamaktadır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.