Virtualbox "Windows 10 ile uyumlu olmadığından bu uygulamayı şimdi kaldırın" hatası

SerkanSen

Kilopat
Katılım
19 Şubat 2016
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Bilgisayarım'da Windows 10 64 Bit 1909 sürümü kullanıyorum ancak Windows 10 2009 H2 sürümüne güncelleme aracı ile güncellemek yapmak istiyorum, her şey tamam. Ancak güncelleme tam bitecek yükleme sona erecek bu hatayı veriyor " Virtualbox Windows 10 ile uyumlu olmadığından bu uygulamayı şimdi kaldırın "

1. denetim masasında Virtualbox diye bir uygulama yok kaldıramıyorum.
2. Virtualbox'u tekrar kur ardından sil yaptım bu da çözün olmadı.
3. regedit ( kayıt defteri düzenleyicisi ) girdim Virtualbox ile alakalı ne varsa sildim oradada bir şey yok çözüm olmadı.
4. IObit uninstaller ve benzeri temizleme araçları kullandım çözüm olmadı.
5. virüs taraması yaptım tam detaylı çözüm olmadı.
6. kullanıcı hesaplarından hesabı administrator yaptım yine olmadı yerel hesap olarak seçtim olmadı.

- Internette detaylı ne varsa forum site her yere baktım araştırdım çözüm bulamadım sonunda buraya yazmaya karar verdim bana biri yardım edebilir mi acaba rica etsem.

Hata verilen ekran fotografı:
kMZ1bx.png


virtualbox.PNG




Not: Bu kadar uğraşa ne gerek var sıfırla format at diyenler olacaktır bilgisayarımda önemli gerekli programlar uygulamalar var silinmesini istemiyorum. Bu nedenle format atmak istemiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • virtualbox.PNG
    virtualbox.PNG
    6,6 KB · Görüntüleme: 232
Merhaba, bilgisayarımı Windows 7'den Windows 10'a yükseltmeye çalışırken bu hatayı aldım ve ilk iş olarak sorunu çözmek için forum sayfalarına yöneldim ve buradan çözüm bulmaya çalışıyordum.Fakat yazılmış olan çözüm önerileri işe yaramadı.Kendim bir çözüm buldum ve sizlerle de paylaşıyorum umarım faydası dokunur.

Öncelikle gizli dosyaları görünür yapın ve Yerel Disk C:\Program Files klasörüne girin, daha sonra "Idplayerbox"(VirtualBOX'un kurulu olduğu klasör) isimli dosyayı bulun ve silin.Daha sonra win10 kurulum aracından yenile tuşuna basın.30 40 saniye beklettikten sonra Yüklemeye Hazır yazısı geldi ve sorun ortadan kalktı.Ardından kurulumu başlattım ve bilgisayarımı Windows 7 Pro'dan Windows 10 Pro'ya başarılı bir şekilde yükselttim.Umarım sizlere de yardımcı olur bu çözüm.
 
Merhabalar Windows 10'u güncelleyecektim fakat sonda VirtualBox uyumlu değil dedi ve silin dedi sildim fakat dosyalarda LdVBoxDrv.sys dosyasını silemedim ve güncellemeyi yapamadın LdVBoxDrv.sys dosyayı sileceğim zaman bu dosya başka bir uygulamada açık diyor. Ne olur LdVBoxDrv.sys dosyasını nasıl silebilirim yardımcı olur musunuz?
 
Hi, have you solved it? Several monthes later, I come across the same problem. Having been searching for solutions for hours, still can not solve it. Your question is the most similar case to mine. So, it would be grateful if you can share your final solution to this. Thank you.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı