Çözüldü VirtualBox'ta Kali Linux ile güç kapalı hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Star light

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550-E GAMİNG , AMD RYZEN 9 5900X , MSI RTX 3060 VENTUS 12GB
Meslek
Öğrenci
Selamlar, bilgisayarıma Kali Linux işletim sistemini sanal makine üzerinden kurmak için gereken işlemleri yaptım ve VirtualBox için gereken eklenti paketini indirdim ama VirtualBox üzerine Kali'yi kurduktan sonra başlat tuşuna basıyorum ve 1 saniyeliğine güç kapalı yazısı Kali Linux yazısının altında yazıyor ve ardından iptal edildi yazısı aynı yerde çıkıyor ve çalışmıyor. Ek olarak NAT ağını kurdum ve Linux ayarlarından seçtim isterseniz video atabilirim.

Çözüm
Selamlar, bilgisayarıma Kali Linux işletim sistemini sanal makine üzerinden kurmak için gereken işlemleri yaptım ve VirtualBox için gereken eklenti paketini indirdim ama VirtualBox üzerine Kali'yi kurduktan sonra başlat tuşuna basıyorum ve 1 saniyeliğine güç kapalı yazısı Kali Linux yazısının altında yazıyor ve ardından iptal edildi yazısı aynı yerde çıkıyor ve çalışmıyor. Ek olarak NAT ağını kurdum ve Linux ayarlarından seçtim isterseniz video atabilirim.
Hata vb . var mı? Sağ tarafta çıkar genelde. Sanallaştırma açık mı?
Hata vb . var mı? Sağ tarafta çıkar genelde. Sanallaştırma açık mı?

Çözüm

Ekstra ayar yapmanıza gerek yok aslında Kali Linux ISO'sunu seçince kendi bütün ayarları yapıyor belki sizin yaptığınız ayalardan bozukluk meydana geliyordur.

Hocam VMware'den giriş yaparsanız sorun olacağını düşünmemem.

Hata vb. Var mı? Sağ tarafta çıkar genelde. Sanallaştırma açık mı?

Hayır ama fotoğrafını atayım ve mesaj gelmeden önce sanallaştırma nasıl açılır ona bakıyordum. Nasıl açılıyor söyler misiniz ASUS BIOS ayarlarında göremedim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-08_214423685.png
    resim_2024-10-08_214423685.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 25
Hayır ama fotoğrafını atayım ve mesaj gelmeden önce sanallaştırma nasıl açılır ona bakıyordum. Nasıl açılıyor söyler misiniz ASUS BIOS ayarlarında göremedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekstra ayar yapmanıza gerek yok aslında Kali Linux ISO'sunu seçince kendi bütün ayarları yapıyor belki sizin yaptığınız ayalardan bozukluk meydana geliyordur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda gösterilenin aynısını yaptım ama BIOS'u kapatırken cihazınızın onarılması gerekiyor hatası verildi ve yeniden denemek için Enter'e bastım. Şu an sanallaştırma açık gözüküyor ama bu işlemi yaptıktan sonra Opera çöktü, bilgisayarın çözünürlük ayarını değiştiremiyorum ve NVIDIA Control Panel'i açılmıyor.

Sanmıyorum internet üzerinden gösterilen şeylerin aynısını yaptım ve arkadaşım aynı işlemleri ona yapmamıza rağmen hata almadı.

Hocam VMware'den giriş yaparsanız sorun olacağını düşünmemem.
Hiç kullanmadığım için bilemiyorum ama olabilir. Ek olarak merak ettiğim şey neden hata verdiği çünkü hatanın kaynağı ileride başka şeylerinde çalışmasını engelleyebilir bu yüzden hatayı bulup çözmek istiyorum.

Nasıl olduğunu bilmiyorum ama Windows hatayı yeniden başlatıp kendi başına çözdü cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı