Virüs bir diskden başka bir diske bulaşır mı?

Virüsler'in Flash Bellekten Pc ye bulaştığını düşünürsek bulaşabilir.
Peki pc kapalıyken flashı koyup format atsam bi sıkıntı olur mu? Yani direk bios ekranında flashı takıp seçip formata başlasam.

Tabi ki de bulaşır.
Virüs bulaştıktan önceki hesapları bulabilir mi mesela discord hesabımdan çıkış yaptım virüs bulaştıktan sonra hiç girmedim yinede şifresini vs. log tutabilir mi?

Peki PC kapalıyken flashı koyup format atsam bir sıkıntı olur mu? Yani direk BIOS ekranında flashı takıp seçip formata başlasam.

Virüs bulaştıktan önceki hesapları bulabilir mi mesela Discord hesabımdan çıkış yaptım virüs bulaştıktan sonra hiç girmedim yine de şifresini vs. log tutabilir mi?

Sen sıfırlama işlemine geldiğinde zaten disk bölümü çıkacak her şeyi oradan sıfırlayabilirsin diye biliyorum

Peki pc kapalıyken flashı koyup format atsam bi sıkıntı olur mu? Yani direk bios ekranında flashı takıp seçip formata başlasam.

Virüs bulaştıktan önceki hesapları bulabilir mi mesela discord hesabımdan çıkış yaptım virüs bulaştıktan sonra hiç girmedim yinede şifresini vs. log tutabilir mi?
Format atarken virüs bulaşmayabilir.

Peki PC kapalıyken flashı koyup format atsam bir sıkıntı olur mu? Yani direk BIOS ekranında flashı takıp seçip formata başlasam.

Virüs bulaştıktan önceki hesapları bulabilir mi mesela Discord hesabımdan çıkış yaptım virüs bulaştıktan sonra hiç girmedim yine de şifresini vs. log tutabilir mi?

Bence formatı atmayı dene bulaşmaz o şekilde.

Peki virüsten önceki hesapların loglarını tutabilir mi discorddan çıkış yapmıştım allahtan şimdi uygulamayı falan silsem log tutar mı şifreyi?
Keylogger bulaştı ise hesapların çalınabilir. RAT bulaşmış ise bilgisayarınız yönetilebilir. Hesaplarınız çalınmadı ise şifrelerinizi değiştirin, dosyalarınızı yedekleyin ve format atın. Format atmadan önce virüs taraması yapabilirsiniz.

Keylogger bulaştı ise hesapların çalınabilir. RAT bulaşmış ise bilgisayarınız yönetilebilir. Hesaplarınız çalınmadı ise şifrelerinizi değiştirin, dosyalarınızı yedekleyin ve format atın. Format atmadan önce virüs taraması yapabilirsiniz.
Hangi programı önerirsiniz virüs bulaştığı zamanı ve nasıl bulaştığını biliyorum ondan önce zaten tüm hesaplardan çıkış yapmıştım yinede şifreyi değiştirmeme gerek var mı? İndirdiğim şeyden şüphelenmiştim açmadan önce tüm hesaplardan çıkış yaptım uygulamaları vs. sildim tekrar şifre değiştirmeme gerek var mı kısacası*

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı