Virüs bulaştıktan sonra 9 GB RAM ve %100 CPU kullanımı

Kar taneleri

Decapat
Bilgisayara birkaç dosya indirdim ve virüs bulaştı. Avast'la sildim ama yavaşlama fark ettim bilgisayar boşta bile 9GB RAM kullanıyor ve arada işlemci de tam kullanılıyor ne yapmalıyım?

Ekran görüntüsü 2025-03-04 182209.png

Son düzenleyen: Moderatör:
MalwareBytes ile taratın.
+
Sonra başka bir antivirüs kurun ama şu var: virüs bulaşmış sistemlere antivirüs kurulumu bazen mümkün olmuyor.
Hangi virüs bulaştı biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız o virüse özel kaldırma aracı bulmak olabilir. Ya da Google araması ile silmeniz gereken dosyalar ve regedit anahtarlarını bulmak mümkün olur.

AlmoristicsService.exe virüsü buldum ama nasıl kaldıracağım.

Malwarebytes ile taratın.
+
Sonra başka bir antivirüs kurun ama şu var: Virüs bulaşmış sistemlere antivirüs kurulumu bazen mümkün olmuyor.
Hangi virüs bulaştı biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız o virüse özel kaldırma aracı bulmak olabilir. Ya da Google araması ile silmeniz gereken dosyalar ve Regedit anahtarlarını bulmak mümkün olur.

AlmoristicsService.exe virüsü buldum ama nasıl kaldıracağım.
.

Avast'la silinmez. Kaspersky deneyin.

Olmadı.

Hmm, şimdi o enfekte exe dosyanın ismi. Bize virüsün adı lazım ama dediğin dosyayı aratınca şunu buldum: program files (x86) klasöründe "aisoft" klasörü, dosyası var mı?
Varsa sil.
Silmene izin vermezse güvenli modda başlatıp öyle sil.
Çöp kutusunda da sil.
Baştan başlat.
Şimdi teorik olarak sistem temizlendi.
Temiz olduğu için başka bir antivirüs kurup tam tarama yapabilirsin.

Bilgisayarınız çok kötü virüs kapmış bilgisayarınıza düzgün antivirüs bulun.

Bilgisayara birkaç dosya indirdim ve virüs bulaştı. Avast'la sildim ama yavaşlama fark ettim bilgisayar boşta bile 9GB RAM kullanıyor ve arada işlemci de tam kullanılıyor ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 2437665

Hmm, şimdi o enfekte EXE dosyanın ismi. Bize virüsün adı lazım ama dediğin dosyayı aratınca şunu buldum: Program files (X86) klasöründe "aisoft" klasörü, dosyası var mı?
Varsa sil.
Silmene izin vermezse güvenli modda başlatıp öyle sil.
Çöp kutusunda da sil.
Baştan başlat.
Şimdi teorik olarak sistem temizlendi.
Temiz olduğu için başka bir antivirüs kurup tam tarama yapabilirsin.

Maalesef dosya yok.

sorunu cmd'yi yönetici başlatıp bu komutu girerek çözdüm.
taskkill /f /ım altruistics.exe && takeown /f "c:\program files (x86)\almoristicsapplication\almoristicsservice.exe" && del /f "c:\program files (x86)\almoristicsapplication\almoristicsservice.exe

Technopat Haberler

Geri
Yukarı