Virüs indirdim

AliMuhsin

Hectopat
Daha fazla  
Ben Minecraft için bir texture pack indirmek istedim. İndirmeyi başlattım ve sonra fark ettim ki e-posta şifrem değişmiş. PC'im 240Hz'de çalışırken birden 64Hz göstermeye başladı ve mavi ekran hatası alıyorum. Google'a tıkladığımda bilgisayarım direkt olarak çöküyor. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Modemi çıkarttım, kara kara düşünüyorum. Pv seviyem ise üst düzeydedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler direk sıfırlasam olur mu? format uğraştırıcı.
Sıfırlama ekranında sürücülere kadar temizleme seçeneği var. detaylı temizlik yaptırırsanız neden olmasın. Ancak ben de format atardım. Sıfırlamayı fazla sevmiyorum. Her zaman sıfırlama yapmam. Her zaman format atmam. Bunları da sistem dosyalarının zarar görmesi ihtimaline karşı öneriyorum. Yoksa silinebilecek zararlılar var.

Bilmiyorum kendimiz daha karmaşık şifreler koysak daha iyi olabilir düşüncem bu yönde.

Öyle de yapabiliriz ama şifre yöneticilerinde saklamamız gene daha iyi olur. Çok fazla karmaşık şifreyi aklımızda tutmak kolay olmayabiliyor. Ben illa şifre oluşturmak için kullanılsın demiyorum zaten.

Format atıcan. Sonra hesaplarını kurtarıp daha güvenli şifreler belirle. Patlayan ve patlamayan bütün şifrelerini değiştir. Mümkünse parola yöneticisi kullanarak zor şifreler oluştur ve parola yöneticisinde sakla o şifreleri.

Diğer arkadaşların yanıtladığı gibi format at Windows kaç kullanıyorsun bilmem ama Windows 10 kullanıyorsan en az 8 GB bir USB'ye ihtiyacın var daha sonra Windows 10 ISO indir olarak telefonun da arat bilgisayarın 64 Bit ise 64 Bit ISO yükle 32Bit ise 32 Bit ISO yükle daha sonra elimizde 8 GB bir USB olduğunu düşünelim ve ya üzeri Rufus(Yükleyelim):Rufus - Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu programı açtığımızda karşınıza 1.PNG de gördüğünüz gibi yer açılacaktır eğer aygıt bölümünde bir şey yok ise bilgisayarınızda USB takılı olduğundan emin olun ön yükleme seçimini: Disk ya da ISO olarak bırakın ve seç bölümünden Windows 10 ISO'yu seçin disk bölüm düzeyi MBR ve GPT olarak değişmektedir eğer BİOS eski ise MBR UEFI İSE GPT seçin UEFI sistemi BIOS sitemi nasıl öğrenebilirim diyor iseniz BIOS sürümünü bilmiyorsan arama yerine"msinfo32" yazarak öğrenebilirsin. BIOS sürümünün karşısında "eski" yazıyorsa MBR, UEFI yazıyorsa GPT seçmelisin.
Benim eski(2.png) ben format atıyor olsaydım MBR seçmeliydim.

Her neyse Rufus programını geri dönelim yeni birim etiketi USB is midir dilerseniz değiştirebilirsiniz dosya sistemini FAT(Varsayılan) olarak bırakın ve hazır tuşunu tıklayın ve karşınıza uyarı(Gelecektir): Aygıtındaki tüm veri yok edilecek. İşleme devam etmek için Tamam'a tıklayın. Diye tamam dediğinizde USB içerisindeki her şey silinecek durum bölümü dolunca yani içerisi hazır! Deyinceye kadar bekleyin hazır deyince format USB hazır olmuştur aslında bu kadar yazığım her şey bir format USB oluşturmaktı çok fazla format deneyim yok sisteminizin BIOS'u UEFI ise hiç yok. Umarım yardımcı olmuşumdur ama UEFI bir sistem için 2 saat okumak istemiyor iseniz bir video bırakıyorum videoya izleyerek daha iyi anlarsınız.

UEFI FORMAT USB KURULUM WİN10 Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

UEFI FORMAT ATMA WİN10 Video(4:31 Den Başlamanız Önerilir):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    14 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    36,6 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Diğer arkadaşların yanıtladığı gibi format at Windows kaç kullanıyorsun bilmem ama Windows 10 kullanıyorsan en az 8 GB bir USB'ye ihtiyacın var daha sonra Windows 10 ISO indir olarak telefonun da arat bilgisayarın 64 Bit ise 64 Bit ISO yükle 32 Bit ise 32 Bit ISO yükle daha sonra elimizde 8 GB bir USB olduğunu düşünelim veya üzeri Rufus(Yükleyelim):Rufus - Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu programı açtığımızda karşınıza 1.PNG de gördüğünüz gibi yer açılacaktır eğer aygıt bölümünde bir şey yok ise bilgisayarınızda USB takılı olduğundan emin olun ön yükleme seçimini: Disk ya da ISO olarak bırakın ve seç bölümünden Windows 10 ISO'yu seçin disk bölüm düzeyi MBR ve GPT olarak değişmektedir eğer BIOS eski ise MBR UEFI İSE GPT seçin UEFI sistemi BIOS sitemi nasıl öğrenebilirim diyor iseniz BIOS sürümünü bilmiyorsan arama yerine"msinfo32" yazarak öğrenebilirsin. BIOS sürümünün karşısında "eski" yazıyorsa MBR, UEFI yazıyorsa GPT seçmelisin.
Benim eski(2.PNG) ben format atıyor olsaydım MBR seçmeliydim.

Her neyse Rufus programını geri dönelim yeni birim etiketi USB is midir dilerseniz değiştirebilirsiniz dosya sistemini FAT(Varsayılan) olarak bırakın ve hazır tuşunu tıklayın ve karşınıza uyarı(Gelecektir): Aygıtındaki tüm veri yok edilecek. İşleme devam etmek için Tamam'a tıklayın. Diye tamam dediğinizde USB içerisindeki her şey silinecek durum bölümü dolunca yani içerisi hazır! Deyinceye kadar bekleyin hazır deyince format USB hazır olmuştur aslında bu kadar yazığım her şey bir format USB oluşturmaktı çok fazla format deneyim yok sisteminizin BIOS'u UEFI ise hiç yok. Umarım yardımcı olmuşumdur ama UEFI bir sistem için 2 saat okumak istemiyor iseniz bir video bırakıyorum videoya izleyerek daha iyi anlarsınız.

UEFI FORMAT USB KURULUM Windows 10 Video:

UEFI FORMAT ATMA Windows 10 Video(4:31'den Başlamanız Önerilir):

Eyvallah hocam da ben Linux kullanıyorum ve memnunum. Ben yüklemesem olur mu? Hem bende Rufus da yok zaten. :D

Ben Minecraft için bir texture pack indirmek istedim. İndirmeyi başlattım ve sonra fark ettim ki e-posta şifrem değişmiş. PC'im 240Hz'de çalışırken birden 64Hz göstermeye başladı ve mavi ekran hatası alıyorum. Google'a tıkladığımda bilgisayarım direkt olarak çöküyor. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Modemi çıkarttım, kara kara düşünüyorum. Pv seviyem ise üst düzeydedir.
Diğer arkadaşların yanıtladığı gibi format at Windows kaç kullanıyorsun bilmem ama Windows 10 kullanıyorsan en az 8 GB bir USB'ye ihtiyacın var daha sonra Windows 10 ISO indir olarak telefonun da arat bilgisayarın 64 Bit ise 64 Bit ISO yükle 32 Bit ise 32 Bit ISO yükle daha sonra elimizde 8 GB bir USB olduğunu düşünelim veya üzeri Rufus(Yükleyelim):Rufus - Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu programı açtığımızda karşınıza 1.PNG de gördüğünüz gibi yer açılacaktır eğer aygıt bölümünde bir şey yok ise bilgisayarınızda USB takılı olduğundan emin olun ön yükleme seçimini: Disk ya da ISO olarak bırakın ve seç bölümünden Windows 10 ISO'yu seçin disk bölüm düzeyi MBR ve GPT olarak değişmektedir eğer BIOS eski ise MBR UEFI İSE GPT seçin UEFI sistemi BIOS sitemi nasıl öğrenebilirim diyor iseniz BIOS sürümünü bilmiyorsan arama yerine"msinfo32" yazarak öğrenebilirsin. BIOS sürümünün karşısında "eski" yazıyorsa MBR, UEFI yazıyorsa GPT seçmelisin.
Benim eski(2.PNG) ben format atıyor olsaydım MBR seçmeliydim.

UEFI FORMAT USB KURULUM Windows 10 Video:

UEFI FORMAT ATMA Windows 10 Video(4:31'den Başlamanız Öne
rilir):

Son düzenleme:
Ben Minecraft için bir texture pack indirmek istedim. İndirmeyi başlattım ve sonra fark ettim ki e-posta şifrem değişmiş. PC'm 240Hz'de çalışırken birden 64Hz göstermeye başladı ve mavi ekran hatası alıyorum. Google'a tıkladığımda bilgisayarım direkt olarak çöküyor. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Modemi çıkarttım, kara kara düşünüyorum. Pv seviyem ise üst düzeydedir.

Temiz format at

Bi adet antivirüs programım vardı o virüsü taradı sil dedim sonrada sildi. Ama program daha deneme günü bitmemesine rağmen deneme üyeliği iptal olmuş vs. diye dedi. Sonra tırstım doğal olarak ve modemi söktüm... Şuan virüs gerçekten silindimi bilmiyorum valorant,steam hesaplarıma bir şey olursa ark.lar söyleyecekler. Silinmiş olma ihtimalide yüksek. Bazı sebeplerdrn dolayı şuan fprmat atamicam. Artık yarın olursa olur yorumlarınızdan dolayı size teşşekkür ederim.
Steam API key almışlarmı bakın sonra dolandırılmayın

Win+r tuşuna basarak çıkan kısma %temp% yazın ardından karşınıza çıkan her şeyi silin. Bu yöntem belki işe yarayabilir.

Ben Minecraft için bir texture pack indirmek istedim. İndirmeyi başlattım ve sonra fark ettim ki e-posta şifrem değişmiş. PC'm 240Hz'de çalışırken birden 64Hz göstermeye başladı ve mavi ekran hatası alıyorum. Google'a tıkladığımda bilgisayarım direkt olarak çöküyor. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Modemi çıkarttım, kara kara düşünüyorum. Pv seviyem ise üst düzeydedir.

Bundan sonra Windows Defender güncellemelerini yap.

Böyle format atacaksın.

1-) Bilgisayar bilgin üst düzey olsaydı bu virüsü yüklemezdin ve ne yapman gerektiğini bilirdin.

2-) Format at eğer virüs hala geçmediyse yani USB'ye sekerse usbdende formattan sonra ana makineye geçtiyse ilk sıfırla (format değil) sonra yeni USB ile virüssüz bir PC'den ISO'yu yazdır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı