Virüs işletim sistemine zarar verir mi?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, birkaç hafta önce pahalı bir montaj programını kullanmam gerekti ve mecbur korsan indirdim. Dalgınlığıma geldi ve taratmadan tıkladım. Tarayıcıdaki şifreleri çeken bir trojanmış. Zaten kayıtlı şifrelerim eski olduğundan sorun olmadı. Virüsü Kaspersky kapalıyken açmıştım ve açtıktan sonra Kaspersy'ı açtım. Tarama falan bir şeyler yaptı ve yeniden başlattı. Daha sonra kendim tam tarama yaptım bir şey bulmadı. Yani sorum bilgisayara bulaşıp temizlenen bir virüs Windows'a (sistem dosyalarına) zarar verir mi? Format atmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, birkaç hafta önce pahalı bir montaj programını kullanmam gerekti ve mecbur korsan indirdim. Dalgınlığıma geldi ve taratmadan tıkladım. Tarayıcıdaki şifreleri çeken bir trojanmış. Zaten kayıtlı şifrelerim eski olduğundan sorun olmadı. Virüsü Kaspersky kapalıyken açmıştım ve açtıktan sonra Kaspersy'ı açtım. Tarama falan bir şeyler yaptı ve yeniden başlattı. Daha sonra kendim tam tarama yaptım bir şey bulmadı. Yani sorum bilgisayara bulaşıp temizlenen bir virüs Windows'a (sistem dosyalarına) zarar verir mi? Format atmalı mıyım?
Formatla uğraşmana gerek yok kapersky kökten siler virüsü.

Kaspersky bişey bulmadıysa büyük ihtimal yoktur. Ama olma ihtimalini göz önünde bulundurarak Malwarebytesle falan da taratın garanti olsun.

Formata gerek yok temizlenmiş virüs. Kaspersky gelişmiş temizleme sonrası zaten hasar giderici aracını çalıştırıyor, hasar varsa onarıyor.

İsterseniz ek olarak EEK ile tarama yapabilirsiniz.

Formata gerek yok temizlenmiş virüs. Kaspersky gelişmiş temizleme sonrası zaten hasar giderici aracını çalıştırıyor, hasar varsa onarıyor.

İsterseniz ek olarak EEK ile tarama yapabilirsiniz.
Hocam eeklik bir durum yok bence. Arkadaş pinpirikli baya.

Bazı virüsler işletim sistemindeki dosyaları silerek, örnek olarak bilgisayarın güvenli mod özelliğini bozabilirler. Size bulaşan virüsün tam ismini araştırabilirsiniz. Dediğim gibi bazı virüsler windows dosyalarına zarar vererek, sizin güvenli moda erişmenizi ve bunun gibi birçok şeyi bozabilirler. Ancak son söylemek istediğim kaspersky gibi programlar virüsün bozduğu ve bozacağı dosyaları onarırlar. Yani korkmanıza hiç gerek yok. Virüs temizlendi ise güvenle kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı