Virüs karşılaşmasından sonra iki Windows dosyası oluştu

Açıkçası neyin ne olduğunu hiç anlamıyorum incelemek isterseniz ekte bıraktım.

2. olarak söylediğiniz şeyi tam anlamış mıyım diye teyit etmek istiyorum:
-Bilgisayarı restartlıycam açılır açılmaz rmdir /s /q "C:\windows " bu komutu yazacağım(!)
-Ardından Autoruns'ı açıp bir şeyleri kontrol edeceğim.

Restart atmadan Autoruns'ı inceliyorum ama hiçbir şey anlamıyorum restartlayıp silip buraya bakınca ne aramam gerekiyor bilemiyorum.

Formatlarsam her şey çözülürse en iyi seçenek o gibi gelmeye başladı. Wi-Fi'dan sıçraması beni asıl endişelendiren.
Hocam site şuanda çok yavaş hızlıca şunu söyleyeyim ikinci adımı yapmakta acele etmek zorunda değilsiniz ki zaten dosyaları sildikten sonra yapak zorunda da değilsiniz sadece eğer virüs varsa kendini Windows başlatıldığında başlatıp başlatmayacağından emin olmanız için ve ek olarak tespit etmeniz için. İlki dediğiniz gibi bilgisayarı yeniden başlatıp hızlıca o komutu girin. Ayrıca verdiğiniz ekran görüntüsünde işime yarayacak olan klasör ismi kısmını genişletmemişsiniz hiç bir şey gözükmüyor rica etsem kaynak izleyicisinde yukarıda "İzle" kısmına gelip "İzlemeyi durdur" dedikten sonra "Disk etkinliği" bölümünde dosya adı kısmında "C:\Windows " klasörünü yada onun içindeki bir dosyayı kullanan programları not edebilir misiniz?

Evet site çok yavaş yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim ekte bıraktım boşluklu bir windows dosya kullanımına rastlamadım.
İyiye işaret sanırım bu.

Evet site çok yavaş yine de yardımlarınız için çok teşekkür ederim ekte bıraktım boşluklu bir windows dosya kullanımına rastlamadım.
İyiye işaret sanırım bu.
Kapat aç yaparak hızlıca kodu girdim fakat sonuç yine aynı.

Dosya Ekleri

• image_2024-12-18_224623325.png
    image_2024-12-18_224623325.png
    304,6 KB · Görüntüleme: 21
ekte bıraktım boşluklu bir windows dosya kullanımına rastlamadım.
Resim yavaşlıktan açılmıyor Windows yazısnın sonunda boşluk olduğu için anlamanız zor olabilir önemli olan şüpheli bir programın kullanıp kullanmaması ki dosya silinmiyorsa bir program kullanıyordur.
Cmd'ye yönetici izni verdiğiniz halde yeniden başlattığınızda yinede silinmiyorsa program kendini başlangıçta başlatıyor demektir bunun için ya çok hızlı davranmanız yada daha garanti yolu Autoruns'ı yönetici izni ile açıp başlangıçta çalıştırılan programlara bakmanız lazım eğer bulamazsanız ekran görüntüsü paylaşın yarın bakayım çünkü site gerçekten rahatsız edici derecede yavaş.

Resim yavaşlıktan açılmıyor Windows yazısnın sonunda boşluk olduğu için anlamanız zor olabilir önemli olan şüpheli bir programın kullanıp kullanmaması ki dosya silinmiyorsa bir program kullanıyordur.
CMD'ye yönetici izni verdiğiniz halde yeniden başlattığınızda yine de silinmiyorsa program kendini başlangıçta başlatıyor demektir bunun için ya çok hızlı davranmanız ya da daha garanti yolu Autoruns'ı yönetici izni ile açıp başlangıçta çalıştırılan programlara bakmanız lazım eğer bulamazsanız ekran görüntüsü paylaşın yarın bakayım çünkü site gerçekten rahatsız edici derecede yavaş.

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim her şey için. Şu an bilgisayarı formatlamış bulunmaktayım. PC'imden önce Wi-Fi'dan diğer kullanıcılara bulaşmasına engel olmam lazımdı. Formattan sonra Wi-Fi'ı resetleyip diğer bilgisayarlarda da kontrol yapacağım. Umarım korktum gibi monitörden bulaşmamıştır. Çok düşük ihtimal ama gerçekten monitörü aldığımdan beri sıkıntılar yaşıyorum. Dün tüm akşamınızı ayırdığınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim her şey için. Şu an bilgisayarı formatlamış bulunmaktayım. PC'imden önce Wi-Fi'dan diğer kullanıcılara bulaşmasına engel olmam lazımdı. Formattan sonra Wi-Fi'ı resetleyip diğer bilgisayarlarda da kontrol yapacağım. Umarım korktum gibi monitörden bulaşmamıştır. Çok düşük ihtimal ama gerçekten monitörü aldığımdan beri sıkıntılar yaşıyorum. Dün tüm akşamınızı ayırdığınız için tekrar çok teşekkür ederim.

Hocam son bir sorum var. Basa basa yedekleme her şeyi sil diye formatladım ama OneDrive bazı şeyleri kurtarmış ve formattan sonra onedriveımda duruyorlar bunlar virüs taşıyor mudur OneDrive'ı devre dışı bırakıp bir daha mı format atsam.

Son düzenleme:
Rica ederim hayırlı olsun.

Hocam son bir sorum var. Basa basa yedekleme her şeyi sil diye formatladım ama OneDrive bazı şeyleri kurtarmış ve formattan sonra onedriveımda duruyorlar bunlar virüs taşıyor mudur OneDrive'ı devre dışı bırakıp bir daha mı format atsam.
Hocam bilgisayardaki virüsler gerçek hayattaki virüsler gibi değil 😀 Bir yazılım çalıştırmadığınız sürece bir problem olmaz ama rahatınızı bozuyorsa internetten OneDrive'a gidip her şeyi silebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı