Virüs Kaynağını Bulma ve Flash Bellek Kısayol Virüsü

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar bir kurumda büro bölümünde çalışıyorum bilgisayar bilgim olduğu için de bilgisayarların bütün işleriyle de ilgileniyorum. Yaklaşık 13 tane mini ofis bilgisayarımız var ve her bir kullanıcının o bilgisayarı açması için Rohos programıyla hazırlanmış Flash Belleği bulunmakta. Ayrıca hepsinde DeepFreeze olmasına rağmen bilgisayarların birinden Flash Bellek kısayol virüsü bulaşıyor, USB'deki bütün bilgileri gizliyor kısayol olarak gösteriyor bunun çözümünü biliyorum ama kaynak bilgisayarı bir türlü bulamadım. Bunu nasıl bulabilirim ve Deep Freeze varken neden bu virüs bulaştı anlamış değilim.

Deep Freeze'i aşan zararlı türleri bulunmakta. Bu yüzden DeepFreeze'i zararlılardan korunmak maksadıyla kullanmayın.

İlla DeepFreeze kullanacaksanız da bulut tabanlı bir antivirüs yazılımı kurup ardından DeepFreeze'i aktif edin. Şayet veritabanlı yazılım kurarsanız her yeniden başladığında yeniden veritabanı indirmeye çalışacak bu da hem zaman kaybına, hem interner hız kaybına hem de veritabanı inene kadar yeni nesil zararlıları engelleyememe durumuyla karşılaşacaksınız.

Webroot veya Panda Free gibi bulut tabanlı tarama yapan yazılımı kurup DeepFreeze'i öyle aktif edin.

Deep Freeze'i devre dılşı bırakın. Ayrıca her bilgisayarın internet ve ağla olan bağlantılarını kesip bireysel olarak tek tek tarama yapın. USB'den boot edilen Kaspersky ile yapabilirsiniz.

kaynak bilgisayarı bir türlü bulamadım. Bunu nasıl bulabilirim
Tabi ki en başta kurmadığınız antivirüsle bulabilirsin. Mıller'in de dediği gibi deep sadece eskiden net kafelerin kullandığı bir programdır ve işlevleri virüsten korumak değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı