Bu tamamen kullanıcının bilgisiyle alakalı benim görüşümce. Ben aktif olarak 2007'den beri hem masaüstü hem de diz üstü bilgisayar kullanırım. İlk zamanlarda virüs programı kullanırdım. Sonra oyunlara girerken performans düşüklüğü yaşamaya başlayınca (bilgisayar ucuz tabibi, öğrenciyiz yazın çalışıp biriktirdiğimiz para ile almışız) kaldırdım.
Haliyle virüs doldu iki bilgisayarda. Sonra zamanla bilgisayara virüs veya trojan gibi zararlı yazılımlar bulaşınca neler oluyor fark etmeye başladım. 2014'ten beri kendi bilgisayarlarımda hiç virüs programı kullanmadım. Aşırı Torrent kullanırım. Dandik sitelere girmem Google'da aramayı filtrelerim her zaman.
Kredi kartını aşırı kullandığım ve Linux'a meraklı olduğum için 2013'ten başlayarak aktif olarak iki işletim sistemi kullanmaya başladım. Alışveriş yapacağım zaman ve oyun oynamayacaksam sadece girip film izleyecek, müzik dinleyecek veya Office'de ödev, proje, sunum vs. hazırlayacaksam hep Linux'u kullanırım.
Windows tarafında bilgisayarıma kesinlikle başkasının USB belleğini takmam. Mecbur kalır isem bilgisayarı Linux'ta açarım takar belleği içerisindeki dosyalara bakarım. Linux USB bellekteki gizli dosyaların hepsini görüntüler. Yabancı dosya varsa anlarsınız. Ben virüs programı kullanmıyorum, ihtiyaç da duymuyorum. Firewall yeterlidir benim için. Ama biri kalkıp kullanayım mı derse evet derim. Kendim kullanmam, gereksizdir benim için orası ayrı mesele.